Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

FOTO:Toyota Rīgas velomaratons pulcē kuplu braucēju skaitu; startē arī Latvijas Valsts prezidents

Svētdien 11. novembra krastmalā lieliskā atmosfērā aizvadīts tradīcijām bagātais “Toyota” Rīgas velomaratons, kurā četrās dažādās distancēs piedalījās vairāk nekā 2500 braukt gribētāju. Viņu vidū bija arī Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Par Latvijas čempionu kritērijā pasākuma ietvaros kļuva “ZZK AP Print” komandas riteņbraucējs Kristers Ansons.

“Toyota” Rīgas velomaratona dalībnieki tika lutināti ar ļoti siltiem laika apstākļiem. Siltumu uz brīdi gan aizstāja lietus, dodot lielisku atveldzējumu Tautas un “Maxima” Ģimeņu brauciena dalībniekiem. Pasākuma rīkotāji bija saglabājuši tradicionālās Čempionu Bērnu, Tautas un “Maxima” Ģimeņu brauciena distances. Tikmēr prestižu pacēla Latvijas čempionāts kritērija braucienā.

Kritērijs, kurā par čempionāta godalgām sacentās vīru un junioru klašu sportisti, veda pa ļoti interesantu 4,5 kilometru garu apli abos Daugavas krastos. Braucēji šķērsoja Akmens un Vanšu tiltus. Kopumā tika pievarēti desmit apļi. Katrā no tiem tika izcīnīti starpfiniša punktu.

Ja pirmajā starpfinišā uzvarēja Ģirts Harkins, tad turpinājumā toni noteica citi. Solo uzbrukums Kristeram Ansonam ļāva iekrāt solīdu vadību, līdz viņam pievienojās komandas biedrs no “ZZK AP Print” Kārlis Valters Grundulis, kā arī divi “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komandas braucēji – Riks Sipovičs (Dobeles SS) un Raivis Ritums. Nākamajos lielajos starpfinišos dominēja Grundulis. Pirms pēdējā starpfiniša viņu no komandas biedra Ansona šķīra 4 punkti. Tas, kurš uzvarētu pēdējo starpfinišu, arī kļūtu par Latvijas čempionu. Noslēdzošā apļa sākuma daļā Ansons spēja iegūtu solo vadību, pārliecinoši uzvarot un kļūstot par valsts čempionu. Otrā vieta Grundulim, bet trešā Sipovičam.

Junioru konkurencē jau sākumā pie starpfiniša punktiem tika Olivers Jēkabs Skrapcis. “MSĢ/ Smiltenes BJSS” pārstāvim atlika vien braukt grupā un nepieļaut, ka kāds no  viņa grupas sportistiem panāktu līderu četrinieku. Tas arī sekmīgi izdevās, Skrapcim kļūstot par čempionu. Otro vietu izrāva Klāvs Milčs, bet trešais bija Filips Lucēvičs (abi “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree RRS”).

Tautas braucienā lielākajai daļai dalībnieku pamatmērķis bija lieliski pavadīt laiku kopā ar vairāk nekā 1000 citiem šī brauciena dalībniekiem. Visu 32 kilometru garo distanci godam pievarēja arī Latvijas Valsts Prezidents Edgars Rinkēvičs.

Aizraujošā lielās grupas finiša spurtā uzvaru izcīnīja talantīgais “RRS Dzirciems” komandu pārstāvošais Helvijs Kancers, kurš trasē pavadīja 45 minūtes un 58 sekundes. Otrā vieta Alvilam Vikštremam (“Velo + Bottari Baltic”), bet TOP3 noslēdza Toms Strēlim (“RRS Dzirciems”).

Dāmām šajā distancē uzvarēja Renāte Rodionova (“ĀdažiVelo”), kura tuvāko sekotāju Ievu Pauniņu no “Engures Sportam” apsteidza par vairāk nekā 3 minūtēm. TOP3 noslēdza Aleksandra Kurpniece.

“Rīgas Siltums” saņēma balvu kā kuplākais kolektīvs, bet vecāko dalībnieku balvas tika 94 gadus jaunajam Edgaram Račim un Baibai Lejiņai. Organizatori parūpējās par balvām arī stilīgākajiem dalībniekiem un ekskluzīvāko velosipēdu īpašniekiem. Vairāk nekā 300 mazo pedāļu minēju piedalījās Čempionu bērnu braucienos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi