Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Iepazīsti Gaujas senieleju Siguldā ar Fatbike divriteņiem

Fischer Slēpošanas centra nosaukums liek domāt, ka centrā var nodarboties tikai ar ziemas sporta aktivitātēm, tomēr šeit var baudīt arī dažādas vasaras aktivitātes, tai skaitā, doties piedzīvojumos ar Fatbike divriteņiem, kas pēdējos gados Baltijā ir jauna un moderna riteņbraukšanas tendence. Lai izbaudītu Fatbike divriteņu unikalitāti, to priekšrocības un Siguldas gleznaino ainavu, vairāki žurnālisti un sabiedrībā zināmas personības devās izbraucienā ar FatBike.

Fischer Slēpošanas centra organizētajā pasākumā kopumā piedalījās 10 dažādu nozaru pārstāvji ar dažādu fizisko sagatavotību. Ņemot vērā, ka Fatbike priekšrocības ir braukšana pa dažādiem ceļu segumiem, dalībniekiem bija iespēja izbaudīt ne tikai dažādas grūtības pakāpes maršruta posmus, bet arī ar gida palīdzību iepazīt Siguldas apkārtnes ainavu un atklāt tūristiem ne tik zināmas un tūrisma ceļvežos neiekļautas vietas.

Kā atzina vieglatlēte/crossfit pārstāve Katrīna Sirmā: “Brauciens bija kā ekskursija pa Siguldas skaistākajām vietām. Ļoti patika, ka braucām tieši pa meža takām, jo visapkārt skaisti skati, svaigs gaiss un jautra atmosfēra. Runājot par pašu Fatbike divriteni – biju patīkami pārsteigta par to, ka par spīti vizuālajām atšķirībām tas pārāk neatšķīrās no ierastajiem MTB divriteņiem. Būtiskākās atšķirības bija jūtamas braucot pa smilšainajām un sakņu pilnajām meža takām un kalniem – lielo riepu dēļ divritenis ir daudz stabilāks, ar labāku amortizāciju, tādēļ piemērots atšķirīgiem segumiem un dažādas fiziskās sagatavotības cilvēkiem.” Raugoties no sportiskā viedokļa Katrīna minēja, ka šie velosipēdi noteikti ir laba alternatīva treniņiem, kad gribās nomainīt treniņu apstākļus un izbaudīt svaigo gaisu. Sarunas noslēgumā Katrīna nosmejas: “Ja vien nav bail no odiem un galvu reibinošiem ceļiem, ikvienam iesaku izmēģināt kādu trasi ar šiem divriteņiem, jo tas patiesi ir piedzīvojums, kas ļauj uz apkārtējo vidi, cilvēkiem un sevi aplūkot no cita skatu punkta”. 

Savukārt dziedātāja Aija Vītoliņa norādīja: “Pirmo reizi braucu ar tāda veida riteni, sajūtas ļoti labas, jo šis “visurgājējs” tevi nekur nepievils, ja vien tu pats sevi nepievilsi. Pirmkārt, par spīti mānīgajam iespaidam, divritenis ir ļoti viegls, otrkārt, bremzes ir ļoti asas. Treškārt, šis ritenis ir ļoti labi piemērots trakiem pārbraucieniem pa meža saknēm, smiltīm, šķeldām un daudziem citiem ekstrēmiem ceļa segumiem. Priekam jau daudz nevajag - labu kompāniju, riteni un svaigu gaisu”, tā A.Vītoliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi