Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LVM MTB maratons turpināsies Siguldā; trases veidošanā iesaistījies pilsētas mērs

Svētdien Siguldā ar trešo etapu turpināsies Latvijas valsts mežu MTB maratona sezona. Dalībniekus sagaida pilnībā jaunas un vēl aizraujošākas trases, kas ļaus pilnībā izbaudīt Siguldas kalnaino reljefu. Pieteikšanās trešajam etapam mājaslapā velo.lv noslēgsies naktī uz ceturtdienu.

Sigulda, pateicoties Gaujas senlejai un rosīgajiem cilvēkiem, Latvijas kalnu riteņbraukšanas sacensības uzņem no pašiem pirmsākumiem vēl aizvadītā gadsimta deviņdesmito gadu beigās. Laikam ejot, ievērojami audzis dalībnieku skaits. Ievērojami mainījušās arī distances.

Šajā gadā Sigulda uzņems pašmāju lielākā velo seriāla – Latvijas valsts mežu MTB maratona – trešo no septiņiem etapiem. Ja sacensību starta un finiša vietas nav mainījušās, tad Toyota Hybrid, Lielbāta Tautas un Mammadaba Veselības brauciena trases gan piemeklējušas ievērojamas pārmaiņas.

Distanču maršruta plānošanā aktīvi iesaistījās un idejas realizēja aktīvs kalnu riteņbraukšanas cienītājs, Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Trases kļuvušas kāpumiem, nobraucieniem un meža takām daudz bagātākās. Trasē jāšķērso gan Gaujas kājnieku tilts, gan Lorupes grava un daudzas citas interesantas vietas.

Sacensību centrs atradīsies Cēsu un Lāčplēša ielu krustojumā. Šeit pulksten 10:00  norisināsies Maxima bērnu braucieni, kuros piedalīties aicināts ikviens siguldietis un pilsētas viesis vecumā no 3 – 11 gadiem.

Pulksten 11:00 Cēsu un Gaujas ielas krustojumā notiks dalībnieku pulcēšanās Mammadaba Veselība brauciena startam, kas 30 minūtes vēlāk notiks Krimuldā. Braucēji organizēti tiks pavadīti uz starta vietu. Dienas prestižākais starts Toyota Hybrid distancē tiks dots pulksten 12:00 tradicionālajā vietā – Turaidas ielā aiz Gaujas tilta. Dalībniekus sagaida 45,1 kilometru gara trase. Interesanti, ka tā izveidota abās pusēs Vidzemes šosejai.

Līderu kreklā vīriešu konkurencē startēs pirmo divu posmu uzvarētājs Oskars Muižnieks (DTG – MySport), bet dāmām Lelde Ardava (VW Komerctransports – Veloprofs.lv). Tikmēr Merrild aktīvā braucēja kreklā uz starta izies Muižnieka komandas biedrs Lauris Purniņš.

Dienas vērienīgākais starts tiks dots pulksten 13:00, kad 34,9 kilometru garajā un ļoti aizraujošajā trasē dosies Lielbāta Tautas brauciena dalībnieki. Šeit līderu kreklos startēs Ģirts Cirvelis (Roadex) un Santa Sanija Jurgena (Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree).

Organizatori arī sveiks 100. vietu ieguvējus un progresīvāko braucēju Lielbāta Tautas braucienā.

Iepriekšējās pieteikšanās Siguldas etapam mājaslapā velo.lv noslēgsies pusnaktī uz ceturtdienu. Velo.lv arī pieejamas distanču kartes un detalizēta programma. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi