Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Rīgas velomaratonā triumfē Bogdanovičs

Svētdien, 4. jūnijā, 11. novembra krastmalā 3000 velomīļu piedalījās gada vērienīgākajos riteņbraukšanas svētkos Latvijas galvaspilsētā - Toyota Rīgas velomaratonā. Sporta kritērija braucienā nepārspēts palika Rietumu banka – Rīga komandas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs, kamēr Tautas distancē Rīgas mēra kausus ieguva Egons Rozenfelds un Santa Sanija Jurgena.

Lieliski laika apstākļi, kupls smaidīgu un pozitīvisma pilnu riteņbraucēju skaits un spraigi notikumi četrās dažādas distancēs. Tas viss bija sastopams “Toyota” Rīgas velomaratonā, kas dalībnieku tūkstošus pulcēja 11. Novembra krastmalā. Šī gada velomaratona sauklis bija: “Vienotā ritmā!”, aicinot riteņbraucējus izvēlēties sev piemērotāko distanci.

Pirmo reizi “Toyota” Rīgas velomaratona vēsturē tika rīkots Sporta kritērija brauciens, kas pulcēja Latvijas vadošo riteņbraukšanu komandu dalībniekus. Sportisti veica 50 kilometru garu distanci, kas bija sadalīta 40 apļos. Pēdējais no tiem veda pa Vecrīgas bruģētajām ieliņām, kamēr pārējie pa 11. Novembra krastmalu. Sacensības izcēlās ar ļoti lielu dinamiku un nemitīgiem atrāvieniem. Temps tika turēts augsts no pirmā līdz pēdējam aplim. Distancē toni noteica “Rietumu banka – Rīga” komandas sportisti, uzvarot piecos no sešiem starpfinišiem. Divas uzvaras guva Māris Bogdanovičs, bet pa vienam panākumam Dmitrijam Sorokinam, Armandam Bēcim un Deinam Kaņepējam.

Vienu uzvaru starpfinišā guva arī “Alpha Baltic/ Maratoni.lv” pārstāvis Kaspars Serģis.  Distances otrajā daļā līderu godā izvirzījās Bogdanovičs un Sorokins. Savas pozīcijas Latvijas labākās šosejas riteņbraukšanas komandas sportisti arī saglabāja līdz finišam. Triumfs Mārim Bogdanovičam, bet Dmitrijam Sorokinam otrā vieta. Labāko trijnieku noslēdza vēl viens šīs vienības pārstāvis Deins Kaņepējs. Sešiniekā iekļuva arī Armands Bēcis, Kalvis Eisaks (“Doltcini Latvia Cycling team”) un Pasaules kausa kopvērtējuma otrās vietas ieguvējs MTB XCO krosā U23 vecuma grupā Mārtiņā Blūms (“ZZK”).

Lieliskā gaisotnē aizritēja dienas vērienīgākais starts – Tautas brauciens. Ātrākie braucēji 32 kilometru garajā distancē, kas bija sadalīta divos apļos un veda pa Rīgas centrālajām ielām, cīnījās par Rīgas mēra kausiem. Vīru konkurencē, iegūstot pārsvaru otrajā aplī, nepārspēts palika Egons Rozenfelds no “Dobeles dzirnavnieks/ Focus bikes”.

Aizraujošā finišā otro vietu izrāva titulētais treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis (“Evelo team”), bet trešais bija “Elkor” vienības pārstāvis Sergejs Lepers. Dāmām pirmā vieta Ķekavas novada sporta skolas pārstāvei Santai Sanijai Jurgenai, otrā pozīcija Madarai Fūrmanei (“Belo Cycling project”), bet labāko trijnieku noslēdza dobelniece Daniela Leitāne.

Trešo gadu “Toyota” Rīgas velomaratona atbalstītāji – kompānija “Amway” – veica  sociālo labas gribas  kampaņu. Tās laikā dalībnieki, reģistrējoties “Nutrilite” komandā, ziedoja 2 EUR Gustava Pētersīļa atveseļošanās procesam pēc smagas traumas gūšanas. Kopumā “Nutrilite” komandā startēja vairāk nekā 600 riteņbraucēji. Šajā gadā “Amway” palīdzēja arī astoņu bērnu kuplajai Lozdu ģimenes saimei, dāvinot velosipēdus ģimenes jaunākajiem locekļiem, kas, tāpat kā Gustavs Pētersīlis, piedalījās ģimeņu braucienā. Tajā braucienu krāšņāku darīja papildu uzdevumi un aktivitātes pēc finiša.

Kā viens no šī gada jaunumiem bija bērnu brauciena sacensības, kurās uzvarētāji bija visi mazie dalībnieki, kas saņēma pārsteigumu balvas no pasākuma atbalstītājiem.

“Toyota” Rīgas velomaratonu rīkoja Igo Japiņa sporta aģentūra sadarbībā ar Rīgas domi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi