Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

FOTO: Dmitrijevam un Serjoginam uzvaras Izskrien Rīgu seriālā

Ceturtdienas, 1. augusta, vakarā ar tūkstoti dalībnieku skriešanu apkārt Māras dīķim tika aizvadīts populārā skriešanas seriāla “Izskrien Rīgu” priekšpēdējais ceturtais posms, ko rīkoja biedrība “Piedzīvojumu sacensību aģentūra” sadarbībā ar Rīgas domi un Intervals.lv. 10km distancē kārtējo reizi uzvarēja titulētais triatlonists Andrejs Dmitrijevs, bet 5km pirmais finiša līniju šķērsoja Latvijas rekordists un šogad jau vairākas uzvaras Latvijas čempionātos izcīnījušais Dmitrijs Serjogins.

Kā parasti dalībnieku vidū bija titulētais skeitbordists Gustavs Gailītis, bet pirmo reizi piedalījās pagājušajā sezonā Pasaules kausa posmā trīsdesmitniekā biatlonā tikušais talsinieks Renārs Birkentāls un viena no Latvijas vadošajām riteņbraucējām Lija Laizāne. Apkārt Māras dīķim piedalījās arī seriāla aizsācējs Kristaps Lejstrauts un pēdējo gadu rīkotājs Jānis Vanags ar sievu Nelliju un meitām Jasmīni un Melisu, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Starp pagājušo trešo posmu Viesturdārzā pagāja tikai divas nedēļas un skriešanas entuziasti, kuru vidū bija arī vairāki panākumus guvuši sportisti, atkal pulcējās “Izskrien Rīgu” seriālā, aizvadot ceturto posmu un skrienot apkārt Māras dīķim. Šis bija specifisks posms ar to, ka aplis nebija aptuveni kilometrs, bet gan 1356m garš. Turklāt tas ir sertificēts, jo tur notiek arī Latvijas čempionāti 12 stundu skrējienā. Līdz ar to ierasto 5 u 10 apļu vietā bija jāskrien 4 un 8 apļi, veicot nedaudz virs 5km un gandrīz 11km.

Ap tūkstoti dalībnieku bija iespējas arī baudīt saldējuma kokteiļus, burbuļtēju un picas no “Picas Maria”, “Baltais” jogurtus, sieriņus, krēmus un veldzēties ar “Magnesia” ūdeni, uzlādēt enerģiju ar Red Bull un gūt vitamīnu devu no Magvit. Ļoti liela atsaucība bija no ģimenēm, kas kuplā skaitā apmeklēja skriešanas pasākumu. Otro posmu pēc kārtas piedalījās un dalībniekus iesildīja fizioterapeites no medicīnas servisa “ARHO”.

10km distancē, kur startēja ap 230 dalībnieku, trešo posmu pēc kārtas pārliecinoši uzvarēja Latvijas čempions triatlonā un airēšanā Andrejs Dmitrijevs, parādot, ka ir labā formā pirms 7. augusta Latvijas čempionāta 1km distancē pa vertikāli uz augšu. Līvenhofas jūdzes trešās vietas ieguvējs Mārtiņš Babkins rādīja arī ātru tempu un izcīnīja otro vietu, revanšējoties par pārpratumu pagājušajā reizē un nopelnot pirmo godalgu šajā seriālā šogad. Ātrs bija arī trešās vietas ieguvējs Ņikita Akelāns. Birkentāls, kurš neskrēja uz maksimumu, finišēja nedaudz virs piecām minūtēm aiz Dmitrijeva 19. vietā, bet Gailītim 34. vieta.

Sievietēm nepiedalījās daudzkārtējā Latvijas čempione Anita Siliņa, kura pārliecinoši uzvarēja iepriekšējos trijos posmos, tādējādi dodot iespēju pie pirmās vietas tikt kādai citai. To izmantoja Ilze Drozdova, kura pirms tam skrēja 5km un bija ceturtā. Trešo reizi trijniekā iekļuva un otro reizi pēc kārtas otro vietu ieguva Krista Ozoliņa, kurai sekoja Diāna Liepiņa, kurai tā arī bija trešā reize trijniekā un kura aiz sevis atstāja kolēģi un vēlreiz ceturto vietu ieguvušo Laumu Izāku, kura nesen sākusi nopietnāk skriet un strauji progresē. Ātrāk par 50 minūtēm noskrēja arī Latvijas čempione un medaļniece riteņbraukšanā Laizāne, ieņemot 8. vietu.

5km distancē, kur sacentās pāri par 400 dalībnieku, iepriekšējo trīs posmu uzvarētājs Andrejs Bānis šoreiz finišēja trešais, bet rekordistam un trases licējam Dmitrijam Serjoginam, kurš izcīnīja uzvaru, metru attālumā finišēja Alfrēds Apinis, kurš bija otrais arī pirmajā posmā Uzvaras parkā. Pagājušajā posmā pirmo reizi trijniekā tikušais Rihards Zeilis šoreiz atkal finišēja ceturtais, bet pavisam tuvu trijniekam. Sievietēm pirmā posma panākumu atkārtoja Māra Čaure, izcīnot otro uzvaru un tādējādi atkārtojot māsas Ilzes panākumu 10km. Orientieriste Ilona Daģe no Jelgavas piedalījās pirmo reizi un ieguva otro vietu, bet  ceturto godalgu nopelnīja otrā posma uzvarētāja Diāna Stolniece, kurai trešā vieta.

Veterāniem 10km uzvaras izcīnīja Dmitrijs Čuhalovs otro reizi un Zane Gruberte trešo reizi, bet 5km pirmās vietas nopelnīja trešo reizi Uldis Siecenieks un jau ceturto reizi Ināra Lūse. 5km junioriem otro posmu pēc kārtas dominēja Roberts Noviks, bet meitenēm uzvarētājs godā atgriezās triatloniste Anastasija Vakuliča.

Veselības distancē, kur bija laika limits 30 minūtes, piedalījās vairāk nekā 80 dalībnieku, bet ap 300 skrējējiem sacentās bērnu grupās, kur vecākajā ar trim apļiem atkal ātrākais bija Hugo Celms, bet meitenēm ierastās līderes Antras Jūlmanes vietā šoreiz uzvaru izcīnīja Melisa Galkina. 

Ar pazīstamo advokātu un sporta deju čempionu Māri Vainovski šoreiz trasē kopā neskrēja, bet no malas atbalstīja viņa treniņu biedrs - Satversmes tiesas tiesnesis Jānis Neimanis.

Noslēdzošais 5. posms norisināsies 22. augustā Ziedoņdārzā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi