Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunā skrējēja Caune: Finišā neticēju, ka tiešām esmu pārspējusi Prokopčukas rekordu

Pēc finiša "Rimi" Rīgas maratona piecu kilometru distancē svētdien skrējiena uzvarētāja valmieriete Agate Caune, ieraugot sevis sasniegto rezultātu, bija pārsteigta un neticēja, ka ir pārspējusi Latvijas visu laiku labākās gargabalnieces Jeļenas Prokopčukas Latvijas rekordu, pirmdien sarunā ar LETA atzina jaunā Latvijas rekordiste.

Pēdējos gados 18 gadus vecā Caune ir labojusi vairākus dažāda vecuma Latvijas jauniešu rekordus, taču svētdien viņa to pirmoreiz paveica pieaugušo konkurencē, par septiņām sekundēm pārspējot Prokopčukas 2009.gadā Vīnē sasniegto rezultātu 15 minūtes un 30 sekundes.

"Tajā mirklī pat nesaproti, kas ir noticis. Kad ieskrēju finišā un redzēju laiku, kas bija Latvijas rekords, neticēju, ka tiešām esmu to izdarījusi, jo vienmēr uz Prokopčukas rezultātiem esmu skatījusies un teikusi: "Kā var tik ātri skriet?"," saka Caune.

"Kad pati esmu noskrējusi piecus kilometrus ātrāk par 15 minūtēm un 30 sekundēm un pārspējusi viņas rekordu, kas ir bijis nepārspēts ilgus gadus, tad ir sajūta - es arī kaut ko varu," par izjūtām pēc finiša saka sportiste, kura ir "ļoti pārsteigta un priecīga par sasniegto rezultātu".

Viņa atgādina, ka viņas treneris Raitis Ravinskis pirms starta jau ir teicis, ka vieglatlēte var noskriet piecus kilometrus 15 ar pusi minūtēs, taču pati sportiste tam līdz galam neticēja, un viņai bija šaubas, ka viņa tiešām tik ātri var skriet.

Caune teic paldies arī Dmitrijam Serjoginam, kurš dienu iepriekš uzvarēja pusmaratona distancē un piecos kilometros bija Caunes tempa turētājs, piebilstot, ka izpaudās arī treniņnometnē Spānijā veiktais darbs un kilometrāža.

Distance šķērsoja Akmens un Vanšu tiltus, kas nozīmēja gan skriešanu pa mainīgu reljefu, gan vēja brāzmas, kas īpaši ietekmē mazāka auguma sportistus, kāda ir miniatūrā jaunā Latvijas rekordiste.

"Protams, jutu vēja brāzmas, kā arī kāpumos bija grūtāk skriet, taču fokusējos uz kilometru laikiem un plānu, kas ir galvā, - kādā ātrumā jāskrien," par skriešanas apstākļiem saka sportiste.

"Es dodu priekšroku sacensībām līdzenā distancē, bet man patīk arī izaicināt sevi un cīnīties gan ar tiem mazajiem kāpumiņiem, gan ar vēju," saka valmieriete. "Vairākkārt esmu teikusi, ka esmu stadiona skrējēja, bet man aizvien vairāk sāk iepatikties skriešana šosejā."

Šobrīd prioritāte ir izlaiduma eksāmeni, no kuriem pirmais būs jau 15.maijā.

Caune saka, ka vēl nav izlēmusi, kurā augstskolā studēs un kādu zinātņu novirzienu izvēlēsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi