Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas čempionātā krosā visvairāk uzvaras SS Arkādija pārstāvjiem, elitē pirmie Bogdanovs un Velvere

Latvijas čempionātā krosā, kas 14. oktobrī norisinājās gleznainajā pļavā pie Āraišu dzirnavām Cēsīs, sekmīgāk no visiem nostartēja Sporta skolas Arkādija skrējēji, kuri pārliecinoši plūca visbagātīgāko uzvaras ražu, izcīnot četras zelta medaļas. Elites grupā jeb pieaugušajiem par čempioniem kļuva daugavpilietis Ņikita Bogdanovs un NBS pārstāve Līga Velvere.

Sestdien Cēsīs tradicionāli pie Āraišu dzirnavām notika Latvijas vieglatlētikas sacensību kalendārā iekļautais pēdējais Latvijas čempionāts šajā gadā – krosa skrējiens. Par Latvijas čempionu tituliem un godalgoto vietu medaļām sacentās vairāku grupu pārstāvji – pieaugušie, juniori jeb U20, trīs jauniešu grupas pārstāvji no U18, U16 un U14, kā arī  U12 vecuma grupas zēni un meitenes. Šogad papildu bija arī vairākas vecmeistaru grupas. Atkarībā no vecuma grupas dalībnieki skrēja no 1 līdz 8km garas distances.

Bērnu, jauniešu, junioru un pieaugušo vecuma grupās tika izcīnīti 12 čempionu titulu, no kuriem trešo daļu jeb četrus ieguva SS “Arkādija” pārstāvji. Zīmīgi, ka arkādieši bija vienīgie, kuriem izdevās izcīnīt vairāk par vienu uzvaru. Tādējādi kopumā pie zelta medaļām tika deviņu sporta skolu audzēkņi.

Sievietēm šogad par Latvijas čempioni krosā jau otro reizi (arī 2020.gadā) kļuva Līga Velvere (NBS)- 28:23. Viņa par gandrīz par minūti apsteidza tuvāko sekotāju. Tāpat kā pērn uz goda pjedestāla stāvēja abas daugavpilietes Elīna Gumarova – 29:18 un Veronika Masjuka – 31:57. Līgai šī Latvijas čempiones zelta medaļa bija kā jubilejas – divdesmitā viņas skrējējas karjerā.

Savukārt vīriešiem (8 km) pirmo reizi par čempionu krosā kļuva jau līdz šim četrkārtējais Latvijas čempions 800 m un 1500 m distancēs skrejceļā Ņikita Bogdanovs  no Daugavpils – 31:55. Pērn Ņikita bija trešais. Otro vietu ieguva Salvis Gruševs (Skriešanas akadēmija) – 32:22, bet trešais bija Lauris Lapsa (Gulbene) – 32:43.

Junioriem (U20) par Latvijas čempionu otro gadu pēc kārtas kļuva Austra Āboliņ audzķenis no Cēsīm Roberts Glazers (SK”Ašais”), visātrāk (23:38) veicot 6 km distanci. Otrā vieta Mikam Jānim Caunem (Ogre), bet trešo vietu ieņēma Rauls Liepiņš (Arkādija). Juniorēm 4 km distanci visātrāk veica Alise Petrova ( Skriešanas skola), vienīgajai noskrienot ātrāk par 18 minūtēm (17:51) un apsteidzot Indru Mickeviču (Ogre) un Gundegu Beķeri (Aizkraukle).

Par Latvijas čempionu 4 km krosa skrējienā jauniešiem (U18) kļuva sezonas neapšaubāmi Latvijas ātrākais jaunais skrējējs no SS “Arkādija” Kristers Kudlis – 14:16, par pusminūti apsteidzot Emīlu Matiasu Reinfeldu (Ogre).Trešā vieta ādažniekam Robertam Arnicānam. Pērnā gada čempione U16 vecuma grupā Sibilla Vanadziņa (Arkādija) šogad bija ātrākā arī starp U18 grupas jaunietēm, 3 km veicot 12:16 un par 9 sekundēm apsteidzot komandas biedreni no “Arkādijas” Austru Ošiņu, bet trijnieku noslēdza Marta Luīze Pētersone.

Meitenēm (U16) par čempioni kļuva Aleksandra Volkane (Arkādija), divu kilometru distanci noskrienot 8:49. Arī otrajā vietā “Arkādijas” skrējēja Kristiāna Kudle, kura bija 10 sekundes lēnāka, bet trešajā vietā Beāte Jansone (Dobele). Zēniem šajā pat distancē ar rezultātu 7:21 uzvarēja Jānis Žagars (Alūksne), par 23 sekundēm apsteidzot Hermani Valtasu (Arkādija) un par 40 sekundēm Larsu Andersu Luiku (Dartija) – 7:58.

U14 vecuma grupā par Latvijas čempioniem 1km distancē kļuva Elīza Ērenfrīde no SS “Arkādija” (3:45), bet puišiem 1,5km- smiltenietis Jānis Putrālis (6:24). Savukārt U12 grupas skrējējiem viena km distancē ātrākie bija Marta Gustiņa (Dobele) un Daniels Ķepals (DKN).

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi