Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LVF vēl lems, kā noskaidrot Latvijas dalībniekus EČ pludmales volejbolā Jūrmalā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) vēl nav pieņēmusi lēmumu par to, kāda būs kārtība Latvijas duetu noskaidrošanai dalībai Eiropas čempionātā pludmales volejbolā Jūrmalā no 16. līdz 20.septembrim, piektdien sarunā ar aģentūru LETA apliecināja LVF.

Lēmums par sacensību organizēšanu Latvijā tika pieņemts Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) 7.jūlija valdes sēdē.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā Jūrmalā 2017.gadā, kad par vicečempioniem kļuva Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, Latvijai bija pa četriem pāriem gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

Jautājumu par kārtību, kādā tiks dalītas Latvijai pienākošās dalībnieku kvotas šogad, sociālajos tīklos ceturtdien aktualizēja viens no potenciālajiem čempionāta dalībniekiem Aleksandrs Solovejs.

"Nesaprotu, kā pēc "ERGO Open 2020" Latvijas čempionāta fināla posma Cēsīs drīkst iedot pa diviem speciālajiem ielūgumiem gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē?" viņš vaicā "Instagram" platformā.

"Uzskatu, ka tas nav objektīvi," saka volejbolists, piebilstot, ka neuzskata, ka tieši viņam ir jāpiešķir "wild card" jeb speciālais ielūgums, taču norāda arī uz šāda lēmuma trūkumiem - Eiropas meistarsacīkšu dalībniekus noteikt Latvijas čempionāta finālā.

"Man liekas, ka objektīvi būtu rīkot atsevišķu turnīru, jo Cēsu posmā spēlēs gan J.Šmēdiņš/A.Samoilovs, gan M.Pļaviņš/E.Točs (kuri ceļazīmi jau nodrošinājuši ar vietu pasaules rangā)," spriež sportists. "Ja kāds pāris ar viņiem tiekas (agrākā turnīra fāzē) un zaudē, tam virs nav iespējas tikt uz Eiropas čempionātu.

Tāpat viņš norāda, ka ir skaidrs, kāpēc abi minētie Latvijas labākie pāri un Eiropas čempiones Anastasija Kravčenoka ar Tīnu Lauru Graudiņu uzreiz var tikt iekļauti Eiropas augstākā ranga sacensībās, taču viņš nesaprot, kāpēc tāds gods ir Varvarai Brailko un Anetei Namiķei, kuras gan šosezon ir stabils otrais duets Latvijā.

Oficiāli Soloveja aprakstītā Latvijas duetu izvēlēšanās sacensībām septembra vidū nekur nav apstiprināta un publicēta, tomēr, protestējot pret šādu iespēju, Solovejs sociālajos tīklos min, ka tādā gadījumā viņš var atteikties arī no dalības Latvijas izlasē Kontinentālā kausa sacensībās, kas ir vēl viena iespēja Latvijas pludmales volejbolistiem kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm.

"Lēmumu par Eiropas čempionāta kvotu sadalījumu LVF ir uzticējusi LVF Pludmales komisijai, kura sastāv no desmit tās locekļiem un komisijas vadītāja," aģentūrai LETA skaidro LVF ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete.

"Šobrīd oficiāls lēmums vēl nav pieņemts un publiskots, vēl notiek diskusijas par dažādām lēmuma detaļām un aspektiem. Paredzam, ka tuvākajā laikā, vēlākais - pirmdien, lēmums tiks pieņemts un attiecīgi publiskots un izziņots visos LVF publiskajos kanālos," saka Aizporiete.

Solovejs piedalījās arī 2017.gada Eiropas meistarsacīkstēs Jūrmalā, kur kopā ar Tomu Šmēdiņu zaudēja visās trijās apakšgrupas spēlēs un sacensības neturpināja, ieņemot dalītu 25.vietu.

Interesanti, ka ceturtā ceļazīme uz 2017.gada čempionātu Latvijai tika piešķirta līdzīgā veidā. Dueti T.Šmēdiņš/A.Solovejs un Inese Jursone/Ance Olte sacensībām kvalificējās kā labākais duets "ERGO Open 2017" Latvijas čempionāta vērtējumā.

Šosezon Solovejs startē kopā ar Aleksandra Samoilova jaunāko brāli Mihailu Samoilovu.

Aizvadītajā gadā Maskavā par Eiropas čempionēm sieviešu konkurencē kļuva Latvijas duets Graudiņa/Kravčenoka, bet vīriešu konkurencē - norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums.

Augstas raudzes starptautisks turnīrs Majoru smiltīs Jūrmalā norisinās kopš 2014.gada. Togad CEV satelītturnīra finālā Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pārspēja Armandu Āboliņu un Haraldu Regžu. Gadu vēlāk augstāka ranga CEV "Masters" sērijas sacensībās Šmēdiņš ar Samoilovu bija trešie, bet 2016.gadā, kad pirmoreiz notika arī sieviešu sacensības. Jūrmalā atkal uzvarēja Samoilovs ar Šmēdiņu, Mārtiņam Pļaviņam ar Regžu ierindojoties trešajā vietā.

2017.gada augustā Jūrmala rīkoja Eiropas mēroga svarīgākās sacensības - Eiropas čempionāta finālu. Šmēdiņš ar Samoilovu tika līdz finālam, kur piekāpās itāļiem Danielem Lupo un Paolo Nikolai, bet Graudiņa un Kravčenoka izcīnīja pārsteidzoši augsto piekto vietu.

Graudiņa un Kravčenoka bija otrās nākamā gada Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Jūrmalā, bet vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits.

Savukārt 2019.gadā Jūrmalā debitēja Pasaules tūres trīs zvaigžņu sacensības vīriešiem. Arī šeit uzvarēja mājinieki - J.Šmēdiņš ar A.Samoilovu.

Šogad Jūrmalā pirmoreiz vajadzēja norisināties arī Pasaules tūres posma sacensībām sievietēm, taču šis turnīrs koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārcelts uz nākamo gadu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi