Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bendikas trenētā brazīliete Moura iekļūst autokatastrofā un nestartēs Pekinā

Latvijas biatlonistes Baibas Bendikas trenētā brazīliešu slēpotāja un biatloniste Bruna Moura cietusi autoavārijā un nestartēs Pekinas olimpiskajās spēlēs, vēstīts tīmekļa vietnē surtoolimpico.com.br.

27 gadus vecā Moura bija kvalificējusies startam Pekinas spēlēs distanču slēpošanā.

Viņa ceturtdien cieta autoavārijā Itālijas pilsētiņā Vintlā. Moura bija ceļā uz Vāciju, kur viņai jāveic Covid-19 testi, kas nepieciešami, lai iebrauktu Ķīnā, kad viņas mašīnas šoferis veica apdzīšanas manevru un sadūrās ar kravas automašīnu.

Sportiste guvusi pēdas, rokas, trīs ribu un kreisā pleca lūzumus, bet šoferis negadījumā gāja bojā. Negadījums notika ceļā uz Minhenes lidostu, no kurienes slēpotājai bija jādodas uz Ķīnu.

Bruna ar helikopteru tika nogādāta slimnīcu Lozano pilsētā.

Sportiste nodrošināja dalību olimpiskajās spēlēs janvārī notikušajās sacensībās Austrijā, bet nākamajā dienā viņai bija pozitīvs Covid-19 tests, kas noteica došanos karantīnā.

"Sēdēju aizmugurējā sēdeklī un biju piesprādzējusies. Ārsti teica, ka tieši tas mani izglāba. Šoreiz uz ziemas olimpiskajām spēlēm nebraukšu, taču esmu dzīva," intervijā izdevumam "Globo Esporte" stāstīja brazīliete.

Moura ir bijusi divkārtēja Brazīlijas čempione kalnu riteņbraukšanā un dotos uz savām pirmajām ziemas olimpiskajām spēlēm. Ar slēpošanu viņu iepazīstināja viņas bijusī trenere Žakeline Morau, kura Pekinā startēs distanču slēpošanā.

Līdz ar Mouras nestartēšanu spēlēs viņas vietā ir izsaukta 17 gadus vecā sportiste Eduarda Ribera, kura piektdien dosies uz Ķīnu. Viņa ir Kristiana Riberas, kurš ir kvalificējies Pekinas paralimpiskajām spēlēm, kas notiks martā, māsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi