Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bikše Tour de Ski noslēdz 43.vietā; Klēbo kļūst par jaunāko čempionu

atvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše svētdien savu karjerā trešo Tour de Ski seriālu noslēdza 43.vietā, kamēr par prestižo sacensību uzvarētāju kļuva 22 gadus vecais norvēģis Juhaness Klēbo.

Aizpērn Bikše kļuva par pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš piedalās šajā tūrē, kopvērtējumā izcīnot 40.vietu, bet iepriekšējā sezonā latvietis pirms priekšpēdējā posma izstājās.

Tour de Ski sacensību seriāls noslēdzās ar deviņu kilometru iedzīšanas posmu, kurā pēdējie trīs kilometri būs jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi.

Klēbo distanci sāka vienu minūti un 20 sekundes pirms sava tuvākā sekotāja Sergeja Ustjugova no Krievijas. Bikše pirms pēdējā etapa norvēģim zaudēja vairāk nekā 22 minūtes, bet iedzīšanu sāka astoņas minūtes un 45 sekundes aiz Klēbo atpalicēju grupā, kurā bija vēl desmit slēpotāji.

Klēbo finišēja pēc 32 minūtēm un 51,3 sekundēm, sacensību noslēdzošajā fāzē vairs nekāpinādams tempu.

Otrais bija Ustjugovs, kurš viņam zaudēja 16,7 sekundes, bet trešo pozīciju ieņēma norvēģis Sīmens Hegstads Krīgers, kurš atpalika 48,8 sekundes.

Bikše kopvērtējumā no Klēbo atpalika 22 minūtes un 41 sekundi, kas viņam deva pēdējo vietu starp 43 distanču slēpotājiem.

Trasē viņš uzrādīja 35.ātrāko soli, tādējādi netikdams arī pie Pasaules kausa punktiem, kurus saņēma 30 labākie slēpotāji, ņemot vērā viņu distances laikus. No pirmā trīsdesmitnieka viņš atpalika 20 sekundes. Bikše par savu sniegumu tika pie 111,09 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktiem.

Iepriekšējās sezonas čempions Dario Kolonja no Šveices pirms pēdējā posma saķēra klepu, kā dēļ trasē nedevās. Iepriekš viņš bija visu laiku jaunākais čempions, jo 2009.gada tūrē uzvarēja 23 gadu vecumā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 934 punktiem ir Klēbo, otro vietu ar 810 punktiem ieņem krievs Aleksandrs Boļšunovs, bet trešais ar 634 punktiem ir norvēģis Šūrs Rēte.

Vēl 2016./17.gada sezonā šo sacensību pēdējā etapā Bikše kļuva par vēsturē pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš ieguvis Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka arī dāmu sacensībās uzvarētājas balva ceļos uz Norvēģiju, to iegūstot Ingvildai Ūstbergai.

Ūstberga distanci sāka ar 53 sekunžu handikapu pār tuvāko sekotāju Natāliju Ņeprajevu no Krievijas, finišēdama pēc 35 minūtēm un 15,0 sekundēm.

Tikmēr otrā bija Ņeprajeva, kura Ūstbergai zaudēja divas minūtes un 42,0 sekundes, bet trešo vietu ieņēma somiete Krista Permekoski, kura bija vēl 13,9 sekundes lēnāka.

Savukārt pērnās sezonas čempione Heidi Venga no Norvēģijas šoreiz samierinājās ar septīto vietu.

Tūres finišu sasniedza 28 distanču slēpotājas. Jau ziņots, ka prestižajā seriālā debitēja arī 18 gadus vecā Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka, kura pēc trim posmiem neturpināja Tour de Ski.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1152 punktiem ir Ūstberga, kurai ar 883 punktiem seko Permekoski, bet trešā ar 881 punktu ir Ņeprajeva.

Tour de Ski seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres Tour de France parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Tour de Ski seriālā distanču slēpotāji sadala 560 000 Šveices franku (500 000 eiro) lielu balvu fondu.

Iepriekšējā sezonā par Tour de Ski uzvarētājiem tika kronēti šveicietis Dario Kolonja un norvēģiete Heidi Venga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi