Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bikše Tour de Ski noslēdz 49.vietā; Boļšunovs pēdējā kāpumā nodrošina titulu

Latvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše svētdien Itālijā 49.vietā noslēdza prestižo Tour de Ski seriālu un tika pie Pasaules kausa punktiem, bet pēdējā posmā uzvaru sev nodrošināja krievs Aleksandrs Boļšunovs.

Pēdējā posmā slēpotājām bija jāveic desmit kilometru distance, no tās pēdējie trīsarpus kilometri pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi. Pirms izšķirošā posma līderis kopvērtējumā bija norvēģis Juhaness Klēbo, kurš par sekundi apsteidza Boļšunovu, bet par 15 sekundēm - citu krievu Sergeju Ustjugovu.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šajā pēdējās sacensības notiek ar kopēju startu, nevis iedzīšanā. Cīņa par uzvaru kopvērtējumā ritēja līdz aptuveni septītajam kilometram, bet tad Klēbo pakāpeniski atpalika no abiem krieviem. Desmitā kilometra sākumā virtuālajā kopvērtējumā Boļšunovs par 13 sekundēm apsteidza Ustjugovu, bet Klēbo atpalika jau 50 sekundes.

Pēdējā kilometrā par līderi kļuva norvēģis Sīmens Hegstads Krīgers, kurš finišēja pēc 30 minūtēm un 55,8 sekundēm. Otrais bija vēl viens norvēģis Šūrs Rēte, kurš atpalika 13,9 sekundes, bet 22,3 sekundes lēnāks bija Boļšunovs. Klēbo finišēja vien trešajā desmitā, Krīgeram zaudējot vairāk nekā pusotru minūti.

Bikše finiša līniju šķērsoja divas minūtes un 57 sekundes aiz uzvarētāja, kas deva 42.vietu 56 startējušo slēpotāju konkurencē. Par savu sniegumu Bikše nopelnīja 133,53 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Kopvērtējumā Boļšunovs otrās vietas ieguvēju Ustjugovu apsteidza par 27,3 sekundēm, bet minūti un deviņas sekundes lēnāks bija Klēbo. Bikše atpalika 16 minūtes un 13,7 sekundes, kas deva 49.vietu. Pasaules kausa kopvērtējuma punkti tika piešķirti visiem seriālā finišējušajiem slēpotājiem - Bikše, tāpat kā pārējie aiz pirmā četrdesmitnieka esošie sportisti, saņēma piecus punktus.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 1081 punktu ir Boļšunovs, otrais ar 1006 punktiem ir Klēbo, bet trešo vietu ar 845 punktiem ieņem Ustjugovs.

Bikše "Tour de Ski" startēja jau ceturto reizi, savā pirmajā tūrē 2017.gada janvārī pēdējā posmā pret kalnu iegūstot 27.vietu, tobrīd par to nopelnīdams Latvijai pirmos punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

Jau ziņots, ka sieviešu konkurencē uzvarēja norvēģiete Terēze Juheuga, kura seriālā triumfēja arī 2014. un 2016.gadā. "Tour de Ski" titulētākā slēpotāja ar četrām uzvarām ir latvietes Patrīcijas Eidukas trenera Justīna Kovaļčuka.

Latvijas slēpotāja Eiduka startēja pirmajos trīs posmos, pēc kuriem kopvērtējumā bija 43.vietā.

Šajā sezonā tūres balvu fonds ir 560 000 Šveices franku jeb aptuveni 515 000 eiro.

Iepriekšējā sezonā prestižajā seriālā uzvarēja norvēģi Juhaness Klēbo un Ingvilda Estberga.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi