Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bikše un Auziņa uzvar arī Latvijas čempionātā klasikā ar masu startu

Svētdien Priekuļos ar vidējo distanci klasiskajā stilā ar masu startu noslēdzās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotā Latvijas čempionāta distanču slēpošanā otrais posms, kas pieaugušajiem un arī junioriem bija FIS sacensības. Vīriešiem 15km klasikā ar masu startu spraigā cīņā vēlreiz pirmais bija Indulis Bikše (IB Ski Team), bet sievietēm 10km dominēja madoniete Kitija Auziņa.

Pēc sestdienas īsās distances brīvajā stilā svētdien mainījās ne tikai slēpošanas solis uz klasiku, bet arī startēšana, proti, ierastā intervāla starta vietā slēpotāji distancē devās ar kopēju jeb masu startu. Šodien gan vīriešiem, gan sievietēm distances garums palielinājās par 5km, salīdzinot ar vakardienu, sievietēm slēpojot 10km, bet vīriešiem veicot 15km. Tāpat kā pirms mēneša pirmajā posmā arī šoreiz dalībnieku skaits uz otro dienu klasikā samazinājās.

FIS grupā vīriešiem 15km distancē (6x2,5km) uz starta izgāja 20 slēpotāji, kuru vidū nebija vadošā slēpotāja Raimo Vīganta. Vakardienas pirmo trīs vietu ieguvējiem un šodienas galvenajiem favorītiem – Indulim Bikšem, madonietim Laurim Kaparkalējam un Edijam Eidukam no Vecbebriem – līderu grupiņā pievienojās arī vakar nestartējušais ziemas orientierists Audris Odo Vītoliņš no Ogres. Šis kvartets noturējās līdz piektā apļa vidum, kad dēļ mazākas slīdāmības nobraucienā atpalika Eiduks. Pēdējā aplī rāvienu veica Bikše, kurš tad otro dienu pēc kārtas uzvarēja. Vēlreiz aiz viņa otrajā vietā bija labākais juniors Kaparkalējs, bet trijnieku noslēdza Vītoliņš, kurš arī pirms mēneša ļoti labi nostartējas klasikā, esot labākajam V18 grupā.

Eiduks finišēja 40 sekundes aiz trijnieka ceturtais, nopelnot kārtējo sudrabu junioros, bet vēl pusminūti vēlāk finišā ieradās madonietis Silvestrs Švauksts, kurš nostabilizējies trešajā vietā junioru konkurencē, savā vecuma grupā trešo startu pēc kārtas izcīnot bronzas medaļu. Četrdesmit sekundes aiz Švauksta finišēja un līdzīgajā cīņā par sešinieka noslēgšanu cīnījās SS “Arkādija” juniori Bruno Krampe un orientierists Gustavs Staņa, virsroku abu rīdzinieku starpā ņemot Bruno.

Abiem arkādiešiem lielāko distances daļu priekšā turējošais madonietis Gustavs Sināts pēdējā aplī atkrita uz 8. vietu. Devītais finišēja otrs labākais jaunietis Ritvars Ļepeškins, tāpat kā Vītoliņš pierādot, ka zelta medaļu ieguvējs ziemas orientēšanās sportā var parādīt labu sniegumu arī klasiskajā solī. Aiz desmitnieku noslēgušā siguldieša Rainera Paegļa, 11. vietā finišēja sudraba medaļas ieguvējs pieaugušajiem Aleksandrs Ļūļe (SS “Arkādija”), nedaudz apsteidzot savu juanāko komandas biedru un trešo labāko jaunieti klasikā otro posmu pēc kārtas Pēteri Lukstiņu. Līdzīgajā cīņā par bronzu pieaugušajiem riteņbraucējs Kristers Kovgers apsteidza kritienu piedzīvojušo Valdi Bodnieku, trijniekā tiekot otro dienu pēc kārtas.

Sievietēm 10km (4x2,5km) bija pieteikušās vienpadsmit, bet sacentās tikai sešas dalībnieces. Svētdien iztrūka sestdienas divu pārliecinošo līderu un šī gada pasaules U23 čempionāta Top15 slēpotāju – Kaidi un Keidi Kāsiku no Igaunijas. Līdz ar to galvenajai favorītei Kitijai Auziņai nebija līdzvērtīgas konkurences. Madoniete jau no paša sākuma aizslēpoja prom no pārējām, izcīnot pārliecinošu uzvaru un tiekot pie zelta klasikā, kas neizdevās dēļ kritiena un nūjas salaušanas pirms mēneša tepat Priekuļos.

Sākumā bija līdzīga cīņa par otro vietu kopējā ieskaitē un uzvaru S18 grupā abu Adrianu – krāslavietes Šuminskas un rīdzinieces Osmanes – starpā. Taču otrajā aplī krāslaviete izveidoja pusminūtes pārsvaru, un kaut arī noslēdzošajos divos apļos rīdziniece drusciņ pietuvojās, Šuminska nodrošināja zeltu S18 grupā, bet Osmane sudrabu, abu savstarpējās cīņā šogad rezultātam kļūstot neizšķirtam – 2:2. Stabilā ceturtā vietā finišēja vienīgā junioru grupas pārstāve Jolanta Pence no Gulbenes. Līdzīgā cīņā par 5. vietu un bronzu S18 grupā gulbeniete Līva Salmiņa pēdējā aplī izveidoja nelielu pārsvaru pār rīdzinieci Viktoriju Kurcišu un nopelnīja pirmo godalgu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi