Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Arī pēdējā skolu čempionāta posmā uzvar Kaparkalējs, Fischer naudas balva tiek madoniešiem

Piektdien Fischer slēpošanas centrā Siguldā ar pēdējo trešo posmu, kurā slēpotāji sacentās skikrosā, noslēdzās S!-Fischer Ziemas skolēnu čempionāta astotā sezona, ko organizē SIA Siguldas Sporta serviss sadarbībā ar Fischer Latvia un biedrību A2.Vecākajā grupā uzvarēja no pasaules čempionāta Planicā atgriezušais Lauris Kaparkalējs un Madara Veckalniņa, kuri mācās Madonas Valsts ģimnāzijā un kuru skola ieguva arī čempionāta galveno balvu – 1500 eiro inventāra iegādei no Fischer Latvia.

Otro vietu skolu kopvērtējumā izcīnīja pagājušā gada uzvarētāji Madonas pilsētas vidusskolas pārstāvji, savukārt trešajā vietā ierindojās Lejasciema pamatskola. Pirmajam trijniekam, kuri trīs posmu kopsummā savāca vairāk nekā 20 000 punktus, seko Krāslavas Ģimnāzija un tad trīs Siguldas novada skolas šādā secībā: Siguldas pilsētas vidusskola, Siguldas Valsts ģimnāzija un Laurenču sākumsskola. Kopumā “S!-Fischer 2023” Ziemas skolēnu čempionāta trīs posmos piedalījās vairāk nekā 700 skolēni no 42 Latvijas skolām.

Šogad sacensību pirmais posms notika 3. februārī Slēpošanas, biatlona sporta bāzē  "Jankas - Jaujas" Pļaviņās ar intervāla startu slidsolī (SV10 klasiskajā solī), bet otrais posms tika aizvadīts 17. februārī Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” Priekuļos, kur jaunie slēpotāji sacentās klasiskajā solī. Vakar trešajā un noslēdzošajā posmā, kas norisinājās šo sacensību pirmsākumu vietā – “Fischer slēpošanas centrā”, dalībniekiem bija jāpieveic ar šķēršļiem sagatavota sprinta distance – skikross.

Vecākajā vidusskolnieku V18 un S18 goda pjedestālu skikrosā aizņēma Madonas Valsts ģimnāzijas audzēkņi. Puišiem ātrākais bija 2022. gada Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskā festivāla uzvarētājs un Latvijas labākais junioru slēpotājs Lauris Kaparkalējs. Otro vietu ieguva šī gada V18 grupas čempions sprintā madonietis Rainers Upenieks, bet trijnieku noslēdza Top5 juniors Latvijā Gustavs Sināts no MVĢ. Meitenēm uzvarēja Latvijas čempionātu medaļniece slēpošanā un biatlonā no Madonas Madara Veckalniņa. Otro vietu ieguva arī pasaules čempionātā Planicā startējusī un Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā ceturtdaļfinālā sprintā tikusī Linda Kaparkalēja.  Trešā vieta tika vēl vienai madonietei Līnai Bērziņai.

U16 grupā puišiem izpaudās siguldiešu pārākums, uzvarot šīs sezonas līderim Latvijas čempionātos Bruno Bilanam. Vienu zeltu klasikā šogad ieguvušais un “Apkārt Alaukstam” trešo vietu pusmaratonā izcīnījušais Dāvis Kalniņš ieņēma otro vietu, bet trijnieku noslēdza Kristaps Paio. Meitenēm uzvaru svinēja Latvijas čempionātu medaļniece Amēlija Zaķe no Cēsu 2. pamatskola. Krāslavai godalgu sarūpēja šī gada četru zelta medaļu īpašniece Latvijas čempionātos Martīne Djatakoviča, kurai otrā vieta, bet līdzīgajā cīņā par trešo vietu mājiniece Keita Marcinkēviča apsteidza rīdzinieci Amandu Reiliju Zariņu.

V14 grupā meitenēm dubultuzvara Madonas Valsts ģimnāzijai ar divkārtējo šī gada čempioni Lāsmu Beķeri priekšgalā un Luīzi Migloni otrajā vietā. Pirmo godalgu šosezon nopelnīja Krāslavas ģimnāzijas audzēkne Arianna Tribisa.  Puišiem Madonas Valsts ģimnāzijai vēl vienu uzvaru sarūpēja Ginters Bērziņš, kuram līdz ar to “Fischer” skolēnu čempionātā pilns godalgu komplekts. Desmitdaļu cīņā par otro vietu siguldietis Roberts Tolpežņikovs apsteidza daugavpilieti Māri Lazdānu, kurš trijniekā tika āri visos posmos.

V12 grupā trijnieku aizņēma tikai cēsnieki, Artūram Zaķim uzvarot otro posmu pēc kārtas, Gustavam Bērziņam iegūstot otro vietu, bet Rūdolfam Šķēlem pēc pirmā posma uzvarētāja Jāzepa Kubuliņā (Lejasciems) 10 sekunžu soda par šķēršļa neprecīzu pārvarēšanu, tika trešā vieta. Meitenēm arī sekmīgs starts cēsniecēm ar pirmo un trešo vietu, ko sarūpēja Elza Krastiņa un Sendija Līva Dūmiņa, bet pa vidu abām Cēsu 1.pamatskolas audzēknēm otrajā vietā iespraucās daugavpiliete Marija Kozlova.

V10 grupā pirmo un trešo vietu ieguva madonieši Rojs Strods un Rūdolfs Kupcis, kuriem pa vidu otrajā vietā ierindojās vecpiebaldzietis Miķelis Kļimovičs. Tikmēr šīs grupas līderis Ernests Berkolds no Lejasciema mēroja lieku trases daļu, līdz ar to paliekot 7. vietā. Meitenēm uzvarēja madoniete Ance Arama, kura pārstāv Madonas pilsētas vidusskolu, aiz sevis atstājot Siguldas pilsētas vsk. audzēknes Melāniju Ozoliņu un Sofiju Binerti.

Čempionāta ideja radusies Siguldā, kur čempionāts ik ziemu tiek organizēts kopš 2015.gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Čempionāts no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam mērogam. Sacensību organizatori vēlas čempionātam piesaistīt arvien vairāk Latvijas skolēnu, kā arī popularizēt distanču slēpošanu kā veselīgu sporta un dzīves veidu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi