Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Krimuldā aizvadītas neierasta formāta distanču slēpošanas sacensības

Jau otro gadu pēc kārtas, gleznainajā Krimuldas Serpentīna ceļā norisinājās distanču slēpošanas sacensības neierastā formātā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 4. februārī, sniegotos apstākļos ziemas sportu entuziastus un profesionāļus, kā arī skatītājus pulcēja Red Bull Stikla Kalns izaicinošās sacensības. Dalībnieki savu izturību un veiklību pārbaudīja slēpojot 850 metrus augšup, 72 metru vertikālajā kāpumā.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, sacensības iesākās ar slēpojumiem 450 metru distancē, bet līdz Krimuldas Serpentīna augšai (850 metri) devās vien izturīgākie - ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā. Šogad sacensības piedalījās 28 dalībnieki, no kuriem Tautas klasēs 20 dalībnieki un Sporta klasēs 10 dalībnieki, arī šogad plašāk pārstāvētas bija vīriešu klases, tomēr sacensībās startēja ne vien latviešu distanču slēpotāji, bet arī šī sporta veida pārstāvji no Lietuvas. Lai sacensības padarītu vēl unikālākas, tās norisinājās dienas otrajā pusē, tāpēc jau noslēdzošie slēpojumi tika aizvadīti serpentīna izgaismotajā trasē.

Pēc aizrautīgām cīņām tika noskaidroti arī šī gada uzvarētāji - sieviešu tautas klasē pirmo vietu izcīnīja Madara Aldiņa, bet uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Lauma Čerņevska. Sporta klasē par pirmo vietu sacentās latviešu distanču slēpotājas Kitija Auziņa un Samanta Krampe, tomēr uzvaras laurus plūca Kitija, Samantai iegūstot otro vietu.

Vīriešu Tautas klasē ievērojami ātrākais bija Aleksandrs Zilis, ar kvalifikācijas laiku 1 minūte 24 sekundes, apsteidzot pat 4 Sporta klases dalībniekus. Otrajā vietā Nils Mediņš, bet trešajā vietā Krišs Ozols. Vīriešu Sporta klasē pirmajā vietā Lauris Kaparkalējs, otrajā vietā Edijs Eiduks un trešajā vietā Rainers Paeglis.

Nika Saulīša pagājušajā gadā uzstādītais ātrākais laiks kvalifikācijā 1:14:60 palika nepārspēts, Laurim Kaparkalējam 450m distanci veicot divas sekundes desmitdaļas lēnāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi