Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijas karogu Ziemas Universiādes atklāšanas ceremonijā nesīs šorttrekists Vīgants

Latvijas delegācijas karognesējs 29. Ziemas Universiādes atklāšanas ceremonijā būs šorttrekists Endijs Vīgants, ceturtdien tika paziņots Latvijas komandas preses konferencē.

Ziemas Universiāde norisināsies no 2. līdz 12.martam Krievijas pilsētā Krasnojarskā. Latvijas studenti startēs piecos sporta veidos: hokejā vīriešiem, kalnu slēpošanā, šorttrekā, daiļslidošanā un snovbordā.

"Mēs cenšamies Universiādēs piedalīties regulāri, tās ir nākošās lielākās sacensības aiz olimpiskajām spēlēm. Protams, lielākais sasniegums bijis aizpagājušajā gadā, kurā Kristaps Zvejnieks izcīnīja zelta medaļu kalnu slēpošanā. Viskuplākais dalībnieku skaits būs pārstāvēts, protams, hokejā," norādīja Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) prezidente Agita Ābele.

Viņa piebilda arī to, ka Latvijā cilvēkresursi ir ierobežoti, taču ir iespējas attīstīties un pilnveidoties.

Lai nodrošinātu Latvijas sportistu startu Universiādē, valsts piešķīrusi 30 000 eiro lielu finansējumu, taču līdzekļus iegulda arī Latvijas Hokeja federācija (LHF) un pašvaldības.

"Es ceru visus šos sportistus redzēt stipendiātu sarakstā, lai viņi varētu saņemt stipendijas. Liels ieguldījums ir bijis arī no hokeja federācijas puses, liels paldies visiem, kas ieguldījuši savu darbu," pauda Latvijas Sporta federāciju padomes valdes izpilddirektors Māris Liepiņš.

"Vēlos uzsvērt, ka hokeja federācija mēģina aģitēt, ka hokejs nav visa cilvēka dzīve, ir jādomā arī uz priekšu par nākotni. Es ticu, ka studenti, kuri spēlē hokeju, nevis hokejisti, kuri studē, uzrādīs augstus rezultātus un tādā veidā arī veids savu nākotni. Mūsu dalība Universiādē parāda attieksmi pret gudru un veselīgu nāciju," sacīja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Tikmēr Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta eksperts Kaspars Randohs izteica pateicību sportistiem, kuriem jāpierāda sevi ne tikai sportā, bet arī mācībās.

"Es ticu, ka Latvijas sportisti sevi pierādīs, tādā veidā visiem parādot, ka ir iespējams akadēmisko izglītību apvienot ar augstiem sasniegumiem sportā," teica Randohs.

Preses konferencē tika arī prezentēts Latvijas pārstāvju imidžs Universiādē.

"Latviju šajā Ziemas Universiādē pārstāvēs 20 jaunie hokejisti. Komandas veidošana aizsākusies jau vasarā, bet tā kā daudzi no latviešiem studē arī Ziemeļamerikas koledžās, viņiem ir ļoti saspringti grafiki, tāpēc daudzi diemžēl atteicās. Tika apzināti arī pagājušās Universiādes dalībnieki, diemžēl arī šie sportisti nevarēs palīdzēt Latvijas komandai. Pēc tam tika uzrunāti arī pašmāju komandu pārstāvji. Kristaps Millers būs hokeja izlases kapteinis. Latvijā ir ļoti mazs skaits vārtsargu, kuri būtu vecumā līdz 25 gadiem, tas sagādā nelielas grūtības," stāstīja Hokeja skolas "Rīga" vadītājs Kārlis Vents.

Iepriekšējā Ziemas Universiādē, kas notika 2017.gadā Almati, Latvijai pirmo medaļu vēsturē izcīnīja kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš tika kronēts par čempionu Alpu kombinācijā.

Latviju sacensībās pārstāvēs 27 sportisti no trīspadsmit Latvijas augstskolām

Kalnu slēpošanā sacentīsies trīs sportisti - Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) students Dāvis Zvejnieks, biznesa augstskolas "Turība" students Miks Zvejnieks un Liene Bondare no biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA. Šorttrekā startēs Endijs Vīgants (LSPA), kamēr snovbordā Latviju pārstāvēs Elīna Zvaigzne (Latvijas Universitāte) un Paula Anna Vītola (LSPA).

Daiļslidošanā startēs Angelīna Kučvaļska (LSPA), turklāt šajā sporta veidā Universiādē tiks pārstāvēta pirmo reizi.

Visbeidzot Latvijas studentu hokeja izlases sastāvā ir iekļauti 20 sportisti, kas visi pārstāv ne tikai savas augstskolas, bet arī Latvijas virslīgas un Junioru attīstības hokeja līgas klubus - vārtsargi Deniss Baranovs (Ventspils Augstskola), Guntars Reiss (Rīgas Biznesa skola); aizsargi Roberts Mamčics (RISEBA), Vjačeslavs Minajevs, Normunds Vībans, Mariss Elberts (visi - Liepājas Universitāte), Miķelis Pavelsons (LSPA), Mārtiņš Pēteris Barkāns (Rīgas Ekonomikas augstskola), Iļja Žuļevs ("Turība"); uzbrucēji Kristaps Millers (Latvijas Lauksaimniecības universitāte), Romāns Ņekļudovs, Valters Freijs (abi - LiepU), Roberts Štelmahers (Biznesa vadības koledža), Aleksandrs Visockis, Endijs Butāns, Kristers Bergmani (visi - LSPA), Elvis Kaimiņš (Banku augstskola), Kristers Krišs Petraškevičs (LU), Kristiāns Zelts (Rīgas Stradiņa universitāte), Augusts Ričards Veidenbaums (Rīgas Tehniskā universitāte).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi