Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sportistu sagatavošanai Pekinas olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm piešķir 1,2 miljonus eiro

Latvijas sportistu un komandu sagatavošanai dalībai 2022.gada ziemas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs Pekinā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tiks piešķirti līdz 1,2 miljoni eiro, otrdien nolēma Ministru kabinets.

Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) tiks piešķirti kopumā 1 171 700 eiro, ko tā tālāk sadalīs starp sporta veidu federācijām. 

No kopējās summas 260 000 eiro tiks Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai - 190 000 eiro paredzēti sportistu sagatavošanai un starta ekipējuma iegādei, bet 70 000 eiro tiks atvēlēti bobsleja kamanu iegādei.

Valsts piešķirto naudu sportistu sagatavošanai un starta ekipējuma iegādei no LOK saņems vēl četras federācijas. Latvijas Kamaniņu sporta federācijai tiks 210 000 eiro, Latvijas Biatlona federācijai - 70 000 eiro, Latvijas Slēpošanas federācijai - 50 000 eiro, Latvijas Slidošanas asociācijai - 20 000 eiro.

Latvijas Hokeja federācija saņems 300 000 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar vīriešu izlases sagatavošanos un dalību olimpiskajās spēlēs, tai skaitā ar spēlētāju apdrošināšanu saistītās izmaksas.

Vēl 261 700 eiro no LOK piešķirtās summas paredzēti Latvijas Olimpiskās vienības darbības nodrošināšanai.

Savukārt Latvijas Paralimpiskajai komiteja tiks piešķirti 35 000 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar sportistu sagatavošanu un ekipējuma iegādi dalībai 2022. gada ziemas paralimpiskajās spēlēs.

Papildu minētajām summām 154 257 eiro valdība nolēma piešķirt Latvijas Hokeja federācijai, lai segtu ar vīriešu izlases spēlētāju apdrošināšanu saistītās izmaksas šogad Rīgā notikušajā pasaules čempionātā un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Par apdrošināšanu saistībā ar spēlētāju piedalīšanos izlases treniņprocesā, pārbaudes spēlēs un 2021. gada pasaules čempionātā hokeja federācija saņems 115 693 eiro, bet saistībā ar olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru - 38 564 eiro.

Lēmumu par līdzekļu piešķiršanu iepriekš atbalstījusi Latvijas Nacionālā sporta padome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi