Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vīgantam vēsturisks panākums, Eidukai pietrūkst nieka

Milzu pārsteigumu distanču slēpošanas sprinta sacensībās pirmdien Pekinā sagādāja Raimo Vīgants, sasniedzot ceturtdaļfinālu un izcīnot 20. vietu, kas ar atrāvienu ir visu laiku labākais mūsu slēpotāju sasniegums olimpiskajās spēlēs.

Distanču slēpošanā Pekinā lielākās cerības Latvijas komandā tika saistītas ar pasaules elitē sevi jau pieteikušo Patrīciju Eiduku. Lai gan 22 gadus vecajai sportistei sprinta sacensību dienā tika dota zaļā gaisma iziešanai no karantīnas, tajā pavadītais laiks nepalika bez sekām – latviete 1500 metru distances kvalifikācijā sasniedza 32. labāko rezultātu, no nepieciešamās 30. vietas atpaliekot 0,19 sekundes.

Vilšanos Latvijas slēpotāju saimē jau pusstundu vēlāk nomainīja sajūsma par Raimo Vīganta sasniegto rezultātu vīriešu konkurencē. Madonietis šokēja ar 28. labāko rezultātu kvalifikācijā. Jau tas vien nodrošināja visu laiku labāko Latvijas slēpotāju rezultātu olimpiskajās spēlēs, kur līdz šim augstāko, 49. vietu 15 kilometru distancē pirms divdesmit gadiem izcīnīja Juris Ģērmanis. Raimo ceturtdaļfinālā spēcīgā konkurencē izcīnīja trešo vietu savā grupā un tika klasificēts 20. pozīcijā. "Sapņa piepildījums, pasaka," pēc finiša emocijas ar lielām grūtībām valdīja Vīgants, sarunā ar LSM norādot, ka viņam kā slēpotājam iekļūšana starp 20 elites sportistiem ir kā hokejistu tikšana Nacionālajā hokeja līgā vai basketbolistu nokļūšana Nacionālajā basketbola asociācijā. Cīņā par vietu pusfinālā pieredzējušie konkurenti no Krievijas Olimpiskās komitejas komandas un Ķīnas taktiski izrādījušies pārāki, tomēr izcīnītā vieta Vīgantam kalpošot par milzu motivāciju strādāt, lai vēl vairāk tuvotos pasaules distanču slēpošanas elitei.

Roberts Slotiņš kvalifikācijā ieņēma 70. vietu starp 88 slēpotājiem, bet dāmu konkurencē Samanta Krampe, Kitija Auziņa un Estere Volfa sasniedza attiecīgi 73., 76. un 81. rezultātu 90 startējušo dalībnieču vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi