Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vītola Sanktmoricas trasē pārsteidzoši svin savu pirmo uzvaru karjerā

Latvijas jaunā kamaniņu braucēja Elīna Ieva Vītola svētdien Sanktmoricas trasē triumfēja Pasaules kausa sezonas pēdējā, devītā, posma pamatsacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā.

20 gadus vecā Vītola, kurai šī ir pirmā pilnvērtīgā sezona Pasaules kausā, pirms tam ne reizi nebija kāpusi uz goda pjedestāla.

Tikmēr Kendija Aparjode pēc uzvaras pirmajā braucienā samierinājās ar sesto pozīciju, Elīza Tīruma ieņēma devīto vietu, bet Ulla Zirne bija 20.pozīcijā.

Vītola aizvadīja divus stabilus braucienos, pirmajā uzrādot piekto rezultātu, bet otrajā - trešo. Otrās vietas ieguvēja Jūlija Taubica no Vācijas viņai zaudēja 0,252 sekundes, bet trešo pozīciju ieņēmusī šveiciete Natālija Māga bija 0,279 sekundes lēnāka.

Tālāk bija vēl divas vācietes Natālija Gaizenbergere un Šejenne Rozentāla, bet pirmo sešinieku noslēdza Aparjode, kurai Vītolai zaudēja 0,502 sekundes. Aparjode pirmajā braucienā visveiksmīgāk izbrauca "zirga pakava" virāžu un bija pārliecinoši labākā, bet otrajā braucienā nācās samierināties ar 14.rezultātu, kas atmeta uz sesto vietu.

Tīrumai braucienos bija desmitais un astotais rezultāts, kā arī 0,896 sekunžu deficīts pret Vītolu. Zirne pēc neveiksmes startā pirmajā braucienā bija 25. un apsteidza tikai vienu konkurenti, toties otrajā braucienā latviete uzrādīja piekto rezultātu, kas ļāva pakāpties uz 20.vietu ar 2,739 sekunžu sliktāku rezultātu nekā Vītolai.

Sacensību norisi pamatīgi ietekmēja sniegputenis, taču vairums sportistu atbalstīja maču turpināšanu pēc pirmā brauciena. 

Sezonas noslēguma paredzēta komandu stafete, kas sāksies plkst.14.20 un tajā piedalīsies 11 izlases. 

Pēdējo reizi Pasaules kausa posms šajā trasē norisinājās pirms vairāk nekā deviņiem gadiem - 2012.gada janvārī.

Pēdējām Pasaules kausa sacensībām no 21 valsts pieteikušies 133 kamaniņu braucēji, no kuriem 44 ir sievietes, 39 - vīrieši un 25 - divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi