Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Google sāk piedāvāt alternatīvu Android versiju

No trešdienas ASV informācijas tehnoloģiju koncerns Google ir sācis savā aplikāciju veikalā piedāvāt lietotni, kas saderīgām ierīcēm var uzstādīt neatkarīgi izstrādāto CyanogenMod operētājsistēmu, teikts Google play aplikāciju tīmekļa vietnē.

CyanogenMod operētājsistēma ir atvērtā koda platformas Android paveids, ko izstrādājuši divi neatkarīgie izstrādātāji - Stīvs Kondiks un Koušiks Duta. Abu entuziastu mērķis ir radīt Android pēc iespējas pietuvinātāku mobilo operētājsistēmu, kas aizņemtu maz vietas ierīces atmiņā un to mazāk noslogotu. Vairums lietotāju ļoti novērtē CyanogenMod sniegtās iespējas pilnībā kontrolēt aplikāciju piekļuvi dažādiem ierīces resursiem, lai tās patstāvīgi necenstos izsūtīt lietotāja datus vai kā savādāk nesankcionēti neietekmētu tā privātumu.

Pašlaik CyanogenMod informācijas lapā ir redzams, ka operētājsistēma uztur vairākas Samsung Galaxy viedierīces, Google Nexus viedtālruņus un jaunākā modeļa HTC One tālruņus.

Kā jau ziņots, CyanogenMod izstrādātāji ir paziņojuši, ka projekts pēc septiņu miljonu ASV dolāru (3,6 miljonu latu) investīciju saņemšanas kļūs par pilnvērtīgu uzņēmumu un plāno konkurēt ar Apple iOS, Windows Phone un komerciālajām Android versijām, teikts projekta bloga ierakstā.

Pašlaik CyanogenMod projekta dibinātāji pēc investoru meklējumiem Silīcija ielejā ir sākuši sadarboties ar investīciju kompānijām Benchmark un Redpoint, kas uzņēmuma darbībai ir piešķīruši septiņu miljonu ASV dolāru (3,6 miljonu latu) investīcijas. Sociālajā portālā Reddit abi izstrādātāji atbildēja, ka pagaidām projektam vēl neesot nekādu nodomu nodarboties ar peļņu. Benchmark savā blogā uzsver, ka nogaidīs, kamēr CyanogenMod iegūs pietiekami daudz lietotāju, un tad domās par peļņas iespējām.

Lai arī vēsturiski CyanogenMod projektam ir bijušas nesaskaņas ar Android platformas izveidotājiem Google, tomēr Kondiks un Duta uzsver, ka tagad uzņēmumā darbosies arī Toms Moss, kurš agrāk Google atbildēja par Biznesa attīstības un partnerattiecību departamentu. Abi CyanogenMod dibinātāji uzsver, ka tam noteikti vajadzētu paātrināt projekta attīstību, jo būs atvieglināta dažādu dokumentu un saistību kārtošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko