Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Apple prezentē jaunu iPhone modeli, TV spēļu iekārtu un planšetdatoru

Pasaules populārākā tehnoloģiju kompānija Apple sagādājusi veselus trīs pārsteigumus saviem kaislīgākajiem faniem, prezentējot jaunu iPhone modeli S6, pie TV pieslēdzamu spēļu un programmu iekārtu un lielizmēra planšetdatoru iPad Pro.

Jaunai planšetdators iPad Pro, pēc kompānijas teiktā, būs piemērots filmām,spēlēm, darbam un pat video materiālu apstrādei. Ekrāna izmērs būs 12,9 collas (32,8 cm). Iepriekšējo planšetdatoru pārdošanas apjomi pēdējā gada laikā ir strauji kritušies, un kā vēsta BBC, jaunais modelis iespējams atjaunos pircēju interesi.  

Precīzi tehniskie dati par to, kāda būs iekārtas jauda, vēl netiek atklāti, taču prezentācijā Apple kompānijas pārstāvji sacīja, ka planšete būs apmēram tikpat jaudīga, kā 80% no pēdējā pusgada laikā pārdotajiem portatīvajiem datoriem. Tāpat paziņots par skrārienekrāniem paredzētu pildspalvu, kuru būs iespējams izmantot kopā ar planšeti, lai, piemēram, zīmētu.

iPad Pro maksās no 799-1079$, pievienojamā klaviatūra 169$, bet zīmulis 99$, ziņo BBC.

Kompānijas vadītājs Tims Kuks prezentēja arī Apple TV spēļu kasti, kurai izveidots speciāli paredzēts interneta veikals, kur iespējams lejuplādēt programmatūru un spēles. Kā vienu no lielākajiem trumpjiem kompānija uzsver iespēju spēlēt dažādas spēles, iekārtai līdzi nāks pults, kas izmantojama kā kontroles iekārta spēlēm. TV varēs arī kontrolēt ar balsi - iekārtā būs jau ierakstā Apple lietotāju saskares programma Siri. 

Pie TV pieslēdzamā kaste maksās no 149$ līdz 199$.  

Tāpat arī tika runāts par jaunu iPhone modeli - 6S.

Kā vienu galvenajām funkcijām Apple prezentēja 3D pieskāriena funkciju - iekārta atpazīs pirksta spiediena stiprumu un ilgumu un attiecīgi programmatūru reaģēs citādāk. Iekārtas piedāvā arī iespēju uzņemt ļoti augstas izšķirtspējas video. Fotokamera tagad piedāvās bildes uzņemt 12 megapikseļu kvalitātē. Tāpat izlabots telefona procesors.

Bet Apple viedie rokas pulksteņi saņems programmatūras izlabojumus.  

Pēc statistikas datiem, kas izplatīti vasarā - pasaulē pārdoti 773,7 miljoni iPhone, 282,2 miljoni iPad. Kompānija nodarbina 92 600 pilnas slodzes darbiniekus visā pasaulē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko