Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Apple akciju vērtība piedzīvo četros gados straujāko kritumu

ASV informācijas tehnoloģiju giganta Apple Inc. akciju cena trešdien piedzīvojusi kārtējo lejupslīdi un uzrādījusi straujāko kritumu pēdējo četru gadu laikā.

Kompānijas akciju cena iepriekšējās dienas tirdzniecības sesijā samazinājās par 6,43% - līdz 538,79 dolāriem, tādējādi reģistrējot straujāko kritumu kopš 2008.gada 17.decembra.

Turklāt Apple akciju vērtība kopumā samazinājusies par aptuveni 23% salīdzinājumā ar šā gada sākumā reģistrēto rekordaugsto līmeni, kad tika pārsniegta 700 dolāru atzīme.

Šī krituma dēļ uzņēmuma tirgus vērtība sarukusi par 35 miljardiem dolāru (18,7 miljardiem latu) un šobrīd veido aptuveni 506 miljardus dolāru (271,2 miljardus latu).

Analītiķi vēsta, ka Apple akciju cenu lejupslīde nav skaidrojama ar vienu konkrētu faktoru, taču viņi norāda uz inovāciju trūkumu un uzsver, ka ierīces iPhone un iPad sagaida aizvien sīvāka konkurence.

Tāpat akciju cenu negatīvi ietekmējuši kompānijas peļņas rādītāji iepriekšējā ceturksnī, kas bijuši sliktāki par analītiķu prognozētajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko