Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Elektroniskas brilles aizvieto bifokālās

Optikas ražotājs PixelOptics starptautiskajā elektronikas izstādē CES 2011, kas šobrīd norisinās ASV, Lasvegasā, plašākai publikai prezentē elektronisku lēcu brilles, kas aizvietos bifokālās lēcas.

Brilles izskatās gluži kā parastās. Tikai zinātājs varēs pateikt, ka tajās ir apvienotas optika un elektronika, lai lēcas fokusētos cilvēka vietā uz tāliem vai tuviem objektiem, apvienojot bifokālajās brillēs esošās īpašības. Nav noslēpums, ka daļai no cilvēkiem vecumā no 40 gadiem mazinās spēja saskatīt priekšmetus vienlīdz labi gan tuvumā, gan tālumā. Šādos gadījumos cilvēki izraksta 2 briļļu pārus vai arī tā saucamās bifokālās brilles.

PixelOptics radītā tehnoloģija lēcās iestrādā elektro-aktīvu slāni, kas maina optiskās refrakcijas īpašības. Rezultātā brillēm ir spēja teju momentāni un bez kustīgām detaļām fokusēties tuvumā vai tālumā. Turklāt neliels sensors briļļu kājā ļauj pārslēgt režīmu, šīm brillēm fokusējoties automātiski vai saglabājot fiksētu fokusu, lietotājam to pārslēdzot manuāli. Automātisko režīmu nodrošina niecīgs žiroskops, kas zina, vai briļļu lietotājs skatās taisni vai uz leju, tātad lasa. Enerģiju nodrošina sīciņš akumulators, kas jāuzlādē ik pēc 3 - 5 dienām.

Domāju, jau pēc kāda laika šīs tehnoloģijas sasniegs arī citas patērētāju tirgū pieejamās optikas iekārtas un arī mūsu veikalu plauktus. Mums gan būs jāuzgaida cita iemesla dēļ. Briļļu cena ir ap 1200 ASV dolāriem, tādēļ atliek vien uzgaidīt, kamēr šī tehnoloģija kļūs pieejama par krietni zemāku cenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.05.2024.

Kad pavārei piesolīja roku un sirdi, viņai galvā uzreiz ienāca pāris recepšu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko