Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Google piedāvās savu operētājsistēmu, konkurēs ar Microsoft Windows

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums _Google _plāno izstrādāt savu operētājsistēmu, ar kuras palīdzību cer iedragāt tirgus līdera Microsoft Windows varenību. Jaunā operētājsistēma Google Chrome varētu parādīties tirgū 2010.gada otrajā pusē. Sākotnēji tā būs domāta galvenokārt netbukiem (nelieliem portatīviem datoriem), bet vēlāk varētu nodrošināt jebkura datora darbību.


Google ar Chrome vārdu jau piedāvā interneta pārlūkprogrammu, kas mēģina konkurēt ar Microsoft piedāvāto Internet Explorer. Google vadība uzskata, ka pienācis laiks izbeigt Microsoft monopolu operētājsistēmu tirgū. Pašlaik vairāk nekā 90% pasaules datoru darbojas ar Microsoft Windows operētājsistēmu.


Google atgādina, ka līdzšinējās operētājsistēmas radītas laikā, kad internets vēl nebija plaši izplatīts, tādēļ tagad nepieciešama pavisam cita veida operētājsistēma. «Ātrums, vienkāršība un drošība būs galvenās Google Chrome operētājsistēmas īpašības,» vēsta Google pārstāvji. Viņi uzskata, ka cilvēkiem būtu iespēja dažu sekunžu laikā ieslēgt datoru un sākt darbu internetā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta arī drošībai, lai jaunās operētājsistēmas lietotājiem nebūtu jāraizējas par vīrusiem un citām problēmām.


Google jau piedāvā operētājsistēmu Android, taču tā ir domāta galvenokārt mobilajiem tālruņiem. Google vadītāji cer, ka ar Chrome palīdzību viņiem izdosies nopietni apdraudēt Microsoft pozīcijas. «Viens no galvenajiem Google mērķiem ir iznīcināt Microsoft, sistemātiski sagraut viņu dominējošo stāvokli tirgū,» secina analītiķis Robs Enderle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko