Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Krimināldrāma Parīzes un Holivudas gaumē

Turpinot Holivudas filmas sižetu, Wanted: Weapons of Fate piedāvā action žanra pārstāvi, kas radīts videospēļu konsolēm, bet izdots arī PC versijā. Projekts tiešām izstrādāts izteiktās videospēļu action tradīcijās, piedāvājot labu izklaidi ar diezgan ierobežotām spēlētāja rīcības iespējām un ļoti skopiem iestatījumiem. Orientēšanos uz konsolēm apliecina komplicētā vadība, kam ieteicams lietot kontrolieri, nevis tastatūru un peli.

Lai gan spēles jēga ir risināt filmā aktualizētos notikumus, spēlētājam būs iespējams iejusties vairāku varoņu lomās. Tas būs interesanti, jo paralēli tiek izspēlēti pagātnes un tagadnes notikumi. Spēles spēcīgākā puse ir notikumu virkne, kurā atpazīsiet pat labi zināmu Holivudas aktieru sejas un balsis, kā arī lodes lidojuma tuvplāni.

Būtiskākā atšķirība no līdzīgām žanra spēlēm ir Wanted stilistiski daudzveidīgajās kaujās. Dažas spēles nianses atgādinās projekta Max Payne iezīmes un piešķirs vienkāršam puisim fantastiskas spējas. Te jāuzsver kustību palēninājuma efekti. Kā šāda žanra spēlēm pienākas, spēles laikā atradīsiet vairākus informatīvos materiālus - attēlus, varoņus, video un izstrādātāju foto.

PC īpašniekiem jārēķinās, ka Wanted nepiedāvās šai platformai tik pierastos vizuālos efektus un noformējumu. Lai gan spēle ir gaumīgi izstrādāta, detalizēta, ir jūtams, ka tā radīta konsoļu HD Ready režīmam ar ļoti sabalansētu efektu un veiktspējas attiecību. Vienīgais maināmais vizuālais parametrs ir izšķirtspēja.

Spēles lielākais trūkums ir vienveidība. Tā nepiedāvā jaunus izaicinājumus un procesa daudzveidību. Galvenais uzdevums - virzīties pa noteiktu maršrutu un atbrīvoties no šķēršļiem. Tādēļ Wanted nebūs tā spēle, ko vēlēsieties izbaudīt vēlreiz. Nav arī daudzspēlētāju režīma. Lai gan ik pa laikam kaujas prasmes tiek papildinātas ar dažām pārdabiskām spējām, principiāli jaunumi negaidīs. Arī ieroču klāsts nav plašs, un spēlētājam nav dota liela brīvība arsenāla izmantojumā. Spēle ir īss un vienkāršs piedzīvojums, vienas stundas vakara izklaide, kas ilgāk par nedēļu neievilksies.

***

Vērtējums

Vizuālais noformējums 8,5

Moderno vizuālo efektu izmantošana, vizuālo elementu iespējas, krāsu un dizaina noformējums

Skaņas pavadījums 8,5

Muzikālā pavadījuma noskaņa, daudzveidība un ne uzbāzība, skaņas efektu kvalitāte

Ātrdarbība 9,5

Ielādes laiki, kopējā ātrdarbībā atbilstoši iestatījumiem, spēles darbības optimizācijas pakāpe

Spēles process 8

Sižetiskā līnija, notikumu daudzveidība, varoņi, darbības iespējas un spēlētāja rīcības brīvība

Intereses noturība 8

Atkārtotas spēlēšanas iespējas, papildu funkcijas un daudzspēlētāju režīms

Kopējais vērtējums 8,5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko