Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Krusttēvs atgriežas pēc ilga atvaļinājuma

Trīs gadus pēc _The Godfather _pirmās daļas, kas savulaik kļuva par _action _žanra etalonu un spēcīgu konkurentu _GTA _un Mafia projektiem, ražotāji ir sagatavojuši spēlei turpinājumu. Tas gan tikai pastarpināti saistīts ar leģendārās kino triloģijas otrās daļas sižetu.

Jaunā daļa būtiski atšķiras no priekšteča. Tās pamatā nav brutālas attiecību kārtošanas, bet gan mafijas krusttēva cienīga plānošana un stratēģija. Šoreiz panākumi atkarīgi no galvenā varoņa spējas pārņemt vadību pār trim pilsētām un savas komandas veidošanu. Spēlē ir vērojami nelieli varoņu izaugsmes elementi un arsenāla uzlabojumi. Projekta autori vēlējušies piešķirt žanram daudzpusību, ko diemžēl nevar teikt par darbības norises vietām.

Spēlē nav milzīgu pilsētas plašumu, tāpēc salīdzinājumā ar GTA IV ātrdarbība ir krietni labāka. Lai arī ir pieejami vairāki vizuālā noformējuma iestatījumi, šo projektu nevar saukt par izsmalcināti krāšņu. Jāslavē muzikālā pavadījuma izvēle, kā rezultātā skan ļoti pārdomātas un atmosfērai atbilstošas melodijas. Dzirdēsim vairākus pazīstamus klasiskos skaņdarbus.

Lielākais trūkums ir samērā zemā grūtības pakāpe, kas diezin vai iepriecinās pieredzējušus spēlētājus. Notikumu nav daudz, norises vietas un konkurējošo ģimeņu kaujas nesagādās lielas problēmas. Munīcijas un šaujamieroču arī neaptrūkstas, līdz ar to var teikt, ka spēlei trūkst izaicinājuma un spriedzes.

Spēles trumpis ir stratēģiskie plānošanas elementi, kas ļaus daudzpusīgāk pārvaldīt biznesu, veidot komandu un plānot uzbrukumus. Galvenais princips ir nosargāt to, kas ticis iegūts, un, līdzīgi kā galda spēlē Monopoly, iegūt vienas industrijas visus objektus, kas nesīs papildu peļņu.

Spēlē ir tiešsaistes daudzspēlētāju režīms, kurā var sacensties komandās un pildīt specifiskus uzdevumus, esot spridzinātāja, dedzinātāja vai uzlauzēja lomā. Būs iespēja arī divatā pārvaldīt biznesu, mērojoties spēkiem īpašā Donu kontroles režīmā. Šie elementi vismaz daļēji kompensē blāvās vienspēlētāja kampaņas. Diemžēl spēlei nav lokālā tīkla (LAN) iespējas.

***

Vērtējums

Vizuālais noformējums 8,5

Moderno vizuālo efektu izmantošana, vizuālo elementu iespējas, krāsu un dizaina noformējums

Skaņas pavadījums      9,5

Muzikālā pavadījuma noskaņa, daudzveidība un neuzbāzība, skaņas efektu kvalitāte

Ātrdarbība                    8,5

Ielādes laiki, kopējā ātrdarbībā atbilstoši iestatījumiem, spēles darbības optimizācijas pakāpe

Spēles process             8,5

Sižetiskā līnija, notikumu daudzveidība, varoņi, darbības iespējas un spēlētāja rīcības brīvība

Intereses noturība       8,5

Atkārtotas spēlēšanas iespējas, papildu funkcijas un daudzspēlētāju režīms

Kopējais vērtējums     8,5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko