Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Ļoti nopietna un precīza vēsturiskā stratēģija

Jaunākā daļa ir saglabājusi sērijas būtību — augsta militārā pārvaldība stratēģiskajā laukumā un nepārspējami apjomīgas cīņas karalaukā. Jaunums ir izcili izkoptas flotes batālijas.
Ilgi gaidītā Total War sērijas, kas kopš 2000.gada bijusi patiess baudījums nopietno un vēsturisko stratēģisko projektu cienītājiem, piektā daļa beidzot ir sasniegusi veikalu plauktus. Šoreiz Total War saimi papildina 18.gadsimta cīņu arēnas.

Spēlētājam dota iespēja karot trīs reģionos — Indijā, Eiropā un Ziemeļamerikā. Īpašs uzsvars likts uz Ziemeļamerikas kaujām, kas balstītas uz precīziem tā laiaka notikumiem. Tie, kuri vairāk interesējušies par ASV vēsturi, šajā kampaņā jutīsies kā dokumentālā filmā.

Šajā projektā varēsiet iejusties 12 dažādos karaspēkos, pat poļu—lietuviešu. Katrai nācijai ir specifisks arsenāls un priekšrocības.

Spēles process iedalāms divos līmeņos — stratēģiskās kartes un kauju. Sērijas cienītāji patiesi izbaudīs stratēģiskās kartes režīmu, kas piedāvā unikālas plānošanas, politikas, būvniecības un tirdzniecības iespējas. Bet tas būs diezgan grūti uztverams tiem, kam iepriekš nav bijusi saskare ar Total War. Spēlē ir pieejams arī daudzspēlētāju režīms līdz astoņiem dalībniekiem.

Atšķirībā no iepriekšējām daļām, šī izceļas ar diezgan augstu grūtības pakāpi. Visticamāk, nāksies vien samierināties, ka pāris reizes kampaņa būs jāsāk no jauna. Lai gan dažas stratēģiskās nianses beidzot ir vienkāršotas, kopumā spēle prasīs daudz laika, labas svešvalodu zināšanas un izcilu stratēģisko domāšanu visos iespējamajos virzienos. Būtisks panākumu avots ir diplomātiskā pārvaldība.

Projekta vizuālais noformējums pilnībā atbilst tā izcilajai būtībai. Lai nodrošinātu krāšņas, ļoti detalizētas un vērienīgas reālā laika cīņas, izmantotas jaunākās grafiskās iespējas. Lai to visu pilnvērtīgi baudītu, jānodrošinās ar ļoti jaudīgu datoru.

Empire: Total War jau tagad ieņem daudzu prestižu topu pirmās vietas. Būdama absolūts līderis vēsturisko stratēģiju žanrā, spēle piedāvā patiesi lielisku vēstures virtuālo simulāciju stratēģiju gardēžiem.

***

Vērtējums

Vizuālais noformējums 9,5

Moderno vizuālo efektu izmantošana, vizuālo elementu iespējas, krāsu un dizaina noformējums

Skaņas pavadījums       9

Muzikālā pavadījuma noskaņa, daudzveidība un ne uzbāzība, skaņas efektu kvalitāte

Ātrdarbība                     8

Ielādes laiki, kopējā ātrdarbībā atbilstoši iestatījumiem, spēles darbības optimizācijas pakāpe

Spēles process             10

Sižetiskā līnija, notikumu daudzveidība, varoņi, darbības iespējas un spēlētāja rīcības brīvība

Intereses noturība       10

Atkārtotas spēlēšanas iespējas, papildus funkcijas un daudzspēlētāju režīms

Kopējais vērtējums      9

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko