Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Malaiziešu Nesiju uzskata par viltojumu

Nekas cilvēkus nefascinē tik ļoti kā mistērijas, neizskaidrojamas parādības. Šo vārdu patiesumu kārtējo reizi apliecināja divas Kalimantānas salā tapušas fotogrāfijas, kurās redzama milzīga čūska vai tai līdzīgs radījums. Vietējie iedzīvotāji tic, ka atdzimusi lokālā leģenda, bet zinātnieki sliecas domāt, ka attēli ir kārtējais viltojums.

Malaiziešu Nesijas piekritēji apgalvo, ka vienu attēlu no helikoptera uzņēmis glābšanas vienības darbinieks, kad novērojis plūdu nodarītos postījumus. Tuvējo ciematu iedzīvotāji tic, ka tajā redzams folklorā par Nabau dēvētais radījums. Tas esot līdzīgs pūķim, taču spējot mainīt ārējo izskatu.

Leģendu medniekus intriģē fakts, ka abi attēli, kas pirmoreiz tika publicēti Kualalumpuras laikrakstā New Straits Times, esot nesaistīti, lai arī tapuši aptuveni vienā laika sprīdī. Ne vienai, ne otrai autors nav zināms, un tas padara to autentiskumu neticamāku. Tādēļ zinātnieki sliecas domāt, ka attēli ir viltojums.

Arī par čūskas izmēru nav skaidrības. Vietējie runā, ka tā esot 30 metru gara, bet fotogrāfijās izskatās, ka rāpulis ir ievērojami lielāks. Tā kā radījums fotografēts no liela augstuma un aizņem krietnu daļu upes platuma, tam jābūt daudz garākam. Bet tik lieliem dzīvniekiem kopš dinozauru ēras beigām vides apstākļu dēļ tikpat kā nav iespējams izdzīvot.

Daudzām tautām ir leģenda par ūdens briesmoni. Skotijas kalnieši gadsimtiem runājuši par ūdenszirgiem, pie kuriem tiek pieskaitīta arī Lohnesa ezera iespējamā iemītniece Nesija. Kanādas indiāņi baidās no ezera gara Naitaka un no šīm runām izcēlās stāsts par Okenāgenas ezera monstru Ogopogo. Tibetieši tic, ka upēs dzīvo nagas - čūskveidīgas būtnes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko