Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Padomju Savienības tumšie kara sektori

Projekta Dark Sector debija notika jau pagājušā gada martā, kad tika izdota Playstation 3 un Xbox 360 versija. Pirmie iespaidi apstiprina aizdomas, ka šis ir klasisks videospēļu konsoļu projekts ar tam savdabīgo noformējumu, iestatījumiem un vadību. Dark Sector sižetu varētu salīdzināt ar Resident Evil, bet kaujas un vadību - ar Gears of War. Tādējādi šis ir spriedzes pilns action žanra pārstāvis, kas kārtējo reizi norāda uz Padomju Savienības tumšajiem kara noslēpumiem.

Vizuāli spēle ne ar ko īpaši neizceļas, jo tikusi adaptēta PC tehnoloģijām no videospēļu konsolēm. Tāpēc šoreiz neredzēsim plašus video iestatījumus ar milzums dažādiem gaismas un ēnu efektiem. Taču spēle izskatās labi, tai ir sižetam ļoti atbilstoša noskaņa un vizuālais noformējums, kā arī neuzbāzīgi grafiskie efekti. Minēto iemeslu dēļ, spēlei ir augsta ātrdarbība, un tas iepriecinās nedaudz vājāku datoru īpašniekus.

Izstrādātāji ir labi pārdomājuši arī skaņas efektus, un tie īstajā vietā un laikā izcili papildinās situāciju ar pietiekamu spriedzes devu.

Sižetiski projekts ir samērā neoriģināls - Padomju Savienība, bioloģiskie ieroči, terorists un kareivis ideālists. Tā īsi varētu raksturot daļēji mutējoša speciālās uzdevumu vienības kareivja cīņu pret kādu fanātisku teroristu.

Mutācijas elementam spēlē ir galvenā nozīme, jo pārdabiskās spējas apgādā galveno varoni ar anomālu kaujas arsenālu. Standarta arsenāls nav pārāk plašs, un tāpēc galvenais uzsvars tiek likts tieši uz varoņa labās rokas spēku. Tas ļauj lietot dažus īpašus paņēmienus un trikus.

Spēles PC versijas lielākais trūkums ir vadības problēmas. Gan vadības taustiņu iestatīšana, gan arī tastatūras un peles izmantošana nav pārāk ērta. Ir skaidrs, ka šai spēlei, līdzīgi kā GTA IV, ir jāizmanto vadības pults.

Spēle ir visnotaļ labs izaicinājums visas raudzes spēlētājiem. Tās kauju uzbūve ir pietiekami daudzveidīga, bet veidota pēc klasiskā principa - ierindas pretinieki un Boss. Laba, viegli saprotama izklaide, kurai gan nav tiešsaistes režīmu, bet ir divas lokāla tīkla spēles iespējas.

***

Vērtējums

Vizuālais noformējums 8,5

Moderno vizuālo efektu izmantošana, vizuālo elementu iespējas, krāsu un dizaina noformējums

Skaņas pavadījums 8,5

Muzikālā pavadījuma noskaņa, daudzveidība un ne uzbāzība, skaņas efektu kvalitāte

Ātrdarbība 9,5

Ielādes laiki, kopējā ātrdarbībā atbilstoši iestatījumiem, spēles darbības optimizācijas pakāpe

Spēles process 8

Sižetiskā līnija, notikumu daudzveidība, varoņi, darbības iespējas un spēlētāja rīcības brīvība

Intereses noturība 8

Atkārtotas spēlēšanas iespējas, papildu funkcijas un daudzspēlētāju režīms

Kopējais vērtējums 8,5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko