Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pāvests: Internets ir "Dieva dāvana"

Internets ir "Dieva dāvana", ceturtdien atzina pāvests Francisks, vienlaikus mudinot katoļus "droši kļūt par digitālās pasaules pilsoņiem".

"Internets piedāvā milzīgas iespējas, lai satiktos un būtu solidāri. Tas ir kaut kas tiešām labs, Dieva dāvana," savā pirmajā Pasaules komunikācijas dienas vēstījumā, ar kuru ik gadu klajā nāk pāvesti, norādīja Francisks.

"Droši kļūsim par šīs digitālās pasaules pilsoņiem. Lai mūsu saziņa ir kā balzams, kas atvieglo sāpes, un kā labs vīns, kas iepriecina sirdis."

"Kā es to bieži esmu novērojis - ja ir jāizdara izvēle starp savainotu baznīcu, kas iziet ielās, un baznīcu, kas cieš no iegrimšanas sevī, es noteikti izvēlos pirmo," viņš atzina.

"Šīs "ielas" ir pasaule, kur dzīvo cilvēki un kur viņus var sasniegt kā efektīvi, tā emocionāli. Digitālais lielceļš ir viens no tiem, ielas burzma ar cilvēkiem, kas bieži vien ir sāpinoši, vīriešiem un sievietēm, kas meklē glābšanu un cerību."

Francisks gan arī brīdināja cilvēkus - nedrīkst pieļaut, ka vēlme būt savienotam ar digitālo pasauli 24 stundas diennaktī izolē viņus no sabiedrības.

"Nav pietiekami būt par digitālā lielceļa garāmgājēju, vienkārši "pieslēgties". Kontaktiem ir jāizaug par īstu tikšanos," viņš norādīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.05.2024.

Diez vai daudz kas var izskatīties sliktāk par taviem vecajiem apaviem, kad tu tos apavu veikalā noauj, lai pielaikotu jaunus

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko