Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Seko Latvijas uzņēmumu akciju vērtībai ar iPhone un iPad aplikāciju

Pasaulē zināmā biržu grupa NASDAQ OMX investoriem piedāvā iPhone un iPad bezmaksas aplikāciju Qfolio (NASDAQ OMX Portfolio Manager), kurā vienuviet iekļautas kā Latvijas uzņēmumu akcijas, piemēram, Grindeks un Olainfarm, tā arī tādu pasaulē atpazīstamu uzņēmumu akcijas kā Apple, Google, Yandeks, Statoil, Carlsberg. Aplikācija ļauj sekot aktuālajām akciju cenām lielākajās ASV, Ziemeļvalstu un arī Baltijas valstu biržās vairāk kā 7000 uzņēmumu akcijām.

Qfolio lietotājiem vienkopus un bez maksas pieejami jaunākie biržu dati gan par 7000 akcijām un biržās tirgotajiem fondiem (ETF) Ziemeļvalstu, Baltijas biržās un pasaulē vadošajās ASV biržās Nasdaq, NYSE, Amex.

"Qfolio ļauj jebkurā brīdī atrast informāciju par interesējoša uzņēmuma akcijas cenu, apgrozījumu, skatīt vēsturiskos cenu grafikus par izvēlētu periodu jebkurai akcijai. Sev biežāk interesējošās akcijas lietotāji var atzīmēt īpašā sarakstā "Watch list". Tāpat lietotājs pats var izvēlēties kurā no 8 valūtām skatīties cenas," skaidro biržas NASDAQ OMX Riga komunikāciju vadītājs Āris Dreimanis.

Aplikācijā ir izveidota Portfolio sadaļa. Investori, kuriem jau pieder kādu uzņēmumu akcijas tā var iereģistrēt Portfolio sadaļā, norādot akcijas iegādes cenu, skaitu. Tālāk viņa investīciju portfeļa vērtība gan katrai akcijai, gan visam portfelim kopumā tiek aprēķināta tiešsaistes režīmā vadoties no tā brīža akciju cenas biržā. Lietotājs jebkurā diennakts laikā var būt lietas kursā par savu ieguldījumu kopējo vērtību.

Jaunā aplikācija var būt noderīgs darbarīks ikvienam investoram, kurš ikdienā lieto Apple ierīces. Latvijā tie var būt gan investori, kas investē ASV un Baltijas uzņēmumos, gan Latvijas biržā kotēto uzņēmumu darbinieki, gan lielu ASV un Ziemeļvalstu uzņēmumu darbinieki, kuriem akcijas tiek piešķirtas motivācijas nolūkos kā papildus atalgojums.

Lai iepazīstinātu žurnālistus, blogerus un citus interesentus ar jauno aplikāciju, NASDAQ OMX Riga 18. oktobrī rīkos prezentāciju – atvērto durvju dienu plkst.11:00 veikalā iDeal (Rīga, Kaļķu iela 15) ar preses brīfingu un turpināsies visas dienas garumā līdz 17:00, ļaujot ikvienam apskatīt un praktiski izmēģināt jauno aplikāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko