Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Viedtālruņi veicinājuši bezvadu austiņu popularitāti

2017.gada pirmajos sešos mēnešos austiņu pārdošanas apjomi palielinājušies par 36%, salīdzinot tādu pašu periodu pērn, – liecina Latvijas Mobilais Telefons (LMT) apkopotie tirdzniecības dati. Latvijas iedzīvotāju vidū pēdējos gados popularitāti iemantojušas tieši uzlādējamās bezvadu austiņas, ko īpaši gada siltajos mēnešos arvien biežāk iegādājas aktīva dzīvesveida piekritēji un sportisti.

"Austiņu popularitātes pieaugumu viennozīmīgi ietekmējusi tehnoloģiju straujā attīstība – uzlabojoties to funkcionalitātei un savietojamībai ar citām ierīcēm, austiņas arvien biežāk lieto ne tikai melomāni, bet arī aktīva dzīvesveida cienītāji, autovadītāji un ikdienā īpaši aizņemti cilvēki. Novērtējot pēdējo gadu jaunieveduma – uzlādējamo bezvadu austiņu priekšrocības, kas savienojumā ar viedtālruni caur bluetooth ir īpaši ērtas, esot kustībā. Tās tiek lietotas ne tikai, lai klausītos mūziku, bet arī esot aizņemtam ar citiem darbiem, piemēram, vadot auto, atbildētu uz telefona zvaniem. Tāpat pircēji Latvijā labprāt izvēlas ūdensizturīgās austiņas, ar kurām, dodoties ikvakara skrējienā, par pēkšņu negaisu nav jāuztraucas,” novērojumos dalās Rinalds Kalniņš, LMT Tirdzniecības dienesta direktors.

Interesanti, ka atšķirībā no daudzām ārvalstīm, kur līdz ar Beats austiņu nonākšanu tirgū īpaši populāras kļuvušas lielās austiņas, Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku nelielām, ausīs ievietojamām jeb in-ear (IEM) austiņām. Kā skaidro mūzikas un skaņas tehnoloģiju uzņēmuma Sonarworks eksperts Rūdolfs Putniņš, IEM tipa austiņu priekšrocība, ko novērtē arī lielākā daļa Latvijas iedzīvotāji, noteikti slēpjas pieejamās cenas un spīdošas veiktspējas attiecībā. Ja vien austiņas auss kanālā ir pareizi ievietotas, tās nodrošina ne tikai pamatīgu skaņas izolāciju, bet arī ērtu to lietošanu ikdienas steigā. Viņš arī norāda, ka austiņu veids būtiski ietekmē skaņas kvalitāti, ko nereti ierindas austiņu lietotājs mēdz aizmirst.

“Lielās austiņas, kas daudzviet pasaulē ir kļuvušas teju par modes aksesuāru un tiek nēsātas ne tikai mājās vai pie Dj pults, bet arī iekarojot pilsētas ielas vai sportojot, Latvijas iedzīvotāji izvēlas retāk, lai gan to nodrošinātā skaņas kvalitāte ir augstāka. Piemēram, slēgtajām lielajām austiņām, kuru konstrukcija labāk notur gaisa spiedienu, ir izteiktāki basi, un tās teicami izolē apkārtējos trokšņus. Savukārt lielajām austiņām ar atvērtām kapsulām, lai gan apkārtējās vides trokšņu izolācija ir sliktāka, nereti ir pilnīgāka kopējā skaņas kvalitāte,” stāsta eksperts.

Lai atrastu savai gaumei un vajadzībām visatbilstošākās austiņas, pirms austiņu iegādes Rūdolfs Putniņš iesaka iepazīties un veikt nelielu izpēti interneta resursos, piemēram, vietnē InnerFidelity, kurā pieejama virkne pasaules tirgū pieejamo austiņu aprakstu. Tāpat var apjautāties draugu vai kolēģu vidū, kur noteikti būs kāds, kurš jau lieto austiņas un var sniegt atsauksmes. Kad iecerētais pirkums ir noskatīts, tad vēlams doties pie tirgotāja un jautāt pēc izmēģināšanas iespējām. Kā skaidro eksperts, izmēģinot austiņas, vērts paņemt līdz savu iemīļoto mūzikas ierakstu, kura skanējums pazīstams līdz niansēm, un to salīdzināt ar austiņās dzirdamo. Turklāt, ja iecerēts austiņas iegādāties, lai lielākoties klausītos mūzika, esot ceļā, svarīgs faktors ir kabeļa mikrofonija.

“Daudzi austiņu kabeļi, beržoties gar apģērbu, troksni novada tieši uz ausi, tādējādi traucējot baudīt mūziku. Tās kvalitāti iespējams pārbaudīt, austiņas uzliekot un neklausoties mūziku, uzsist ar knipi pa kabeli. Labām austiņām novadītais troksnis būs kluss un dobjš, kamēr citi modeļi skanēs kā sērkociņu kastītes. Savukārt, ja meklē teicamas austiņas sporta nodarbībām, jāpievērš uzmanība to aizsardzībai pret sviedriem. Parasti fitnesa austiņām, lai tajās neiekļūtu sviedri, ir papildus blīvējums,” padomus sniedz Rūdolfs Putniņš. Viņš arī atgādina, ka būtiski ir neieciklēties uz kādu konkrētu cenu, jo līdzīgi kā ar automašīnām, labas austiņas var atrast gan par 20 EUR, gan 5000 EUR.

Lai palielinātu austiņu dzīves laiku, eksperts iesaka pirms austiņu iegādes noskaidrot, vai to kabelis ir maināms, jo tieši kabelis ir vājākā vieta, kas, virpinoties pa kabatu, somu vai rokām, cieš no bojājumiem. “Ja austiņu kabelis un ieeja mūzikas atskaņošanas ierīcē nav maināma, var atsevišķi iegādāties īsu adapteri, kuru savienojot ar austiņām, paildzināsi to darbības mūžu, tomēr tas noteikti nebūs ilgtermiņa risinājums,” stāsta Rūdolfs Putniņš. Tāpat, domājot par austiņām ilgākam laikam, ir vērts pārliecināties, ka to spilventiņi vai uzgaļi ir nopērkami atsevišķi un nomaināmi gan lielajām, gan mazajām austiņām. Arī tie ilgākā laika periodā nolietojas un pat var manīt skanējumu, tādēļ, lai jaunu austiņu pirkums būtu veiksmīgs, vērts ieguldīt gan laiku, gan pūliņus visu iepriekšminēto ieteikumu īstenošanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko