Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

AAS "Balta" ieguldījumu portfeli pārvaldīs "SEB Wealth Management"

31. jūlijā SEB Wealth Management un apdrošināšanas sabiedrība “Balta”  parakstījuši sadarbības līgumu, kas paredz, ka tiesības pārvaldīt apdrošināšanas akciju sabiedrības ieguldījuma portfeli turpmāk tiek uzticētas SEB Wealth Management. Līdzīgs līgums par līdzekļu pārvaldību tiek parakstīts arī ar AAS „Baltas” māsas kompāniju „Lietuvos Draudimas” (Lietuva). Šis ir lielākais šāda veida darījums apdrošināšanas nozarē Baltijas valstīs, kura kopējais ieguldījuma portfeļa apjoms sasniedz 157.2 miljonu latu.  

Līdz šim AAS “Balta” veica sava ieguldījuma portfeļa pārvaldīšanu, taču līdz ar līguma parakstīšanu portfeli 45 miljonu latu apjomā turpmāk pārvaldīs profesionālā SEB Wealth Management komanda.

AAS „Balta” finanšu direktors Uldis Dzintars: „Atbilstoši RSA Grupas politikai un pasaules praksei, AAS „Balta” ir pieņēmusi svarīgu stratēģisku lēmumu – uzticēt savu investīciju portfeļa pārvaldību ieguldījumu pārvaldīšanas sabiedrībai. Jāatzīst, Baltijas valstīs apdrošināšanas nozarē šī vēl nav izplatīta prakse. AAS „Baltai” šis lēmums dod iespēju koncentrēties uz mūsu pamatdarbību – apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanu, klientu apkalpošanu un jaunu inovatīvu risinājumu – ieviešanu tirgū. Ieguldījumu sabiedrības atlase un izpēte bija ļoti rūpīgs darbs vairāku mēnešu garumā, kas dod mums pamatu ticēt, ka SEB Wealth Management ieguldījumi tiks pārvaldīti pēc labākajām prasībām un ar lielāko atdevi, ievērojot mūsu ieguldījumu politikas prasības.”

“Līdz ar ciešāku integrāciju SEB grupā SEB Wealth Management ir pavērušās plašākas iespējas celt savu profesionalitāti un dalīties pieredzē ar kolēģiem citās valstīs. Ir gandarījums, ka AAS “Balta” ir novērtējusi mūsu pārvaldītāju komandu kā augstas klases profesionāļus, kas spēj piedāvāt un nodrošināt klienta prasībām atbilstošu servisu, kā arī piedāvāt ieguldījuma stratēģijai visatbilstošākos risinājumus, kam jānes stabilu ieguldīto līdzekļu pieaugumu nākotnē. Šis ir apliecinājums tam, ka starptautiskā apdrošināšanas grupa RSA novērtē SEB grupas profesionalitāti un turpina savu sadarbību arī Baltijā,” uzsver SEB Wealth Management izpilddirektors Normunds Igolnieks.

Šajās dienās tiek slēgts līgums par līdzekļu pārvaldību starp AAS “Baltas” māsas uzņēmumu „Lietuvos Draudimas” un SEB arī Lietuvā. SEB pārvaldīs „Lietuvos Draudimas” ieguldījuma portfeli, kas ir 112.2 miljonu latu (550 miljonu litu).

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 20 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

RSA grupa ir senākā un viena no vadošajām apdrošināšanas grupām pasaulē, tā sniedz pakalpojumus 22 miljoniem klientu vairāk nekā 130 valstīs. AAS „Balta” ietilpst RSA grupas sastāvā un ilgstoši ir viena no vadošajām Latvijas apdrošināšanas sabiedrībām. Vairāk par RSA grupu: www.rsagroup.com

Papildu informācijai:
Normunds Igolnieks, SEB Wealth Managment izpilddirektors – 67770218, [email protected]
Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29357123, [email protected]
Daiga Konošonoka, AAS „Balta” Ārējo komunikāciju vadītāja – 67082378, 28313163, [email protected]
Vairāk par AAS “Baltu”: www.balta.lv
Vairāk par SEB banku: www.seb.lv
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses