Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Arī 2007.gadu SEB Unibanka uzsāk ar stabilu izaugsmi

SEB Unibankas grupa 2007.gada pirmajos trijos mēnešos ir strādājusi ar 12,039 miljonu latu tīro peļņu*, savukārt pamatdarbības ieņēmumus šajā laikā veido 24,233 miljoni latu. Kopējā aktīvu vērtība uz šā gada 31. martu bija 2,924 miljardi latu, 2007. gada pirmajā ceturksnī palielinoties par 150,2 miljoniem latu. SEB Unibankas grupas kapitāls un rezerves šā gada pirmajā ceturksnī palielinājās par 10,9 miljoniem latu, sasniedzot 187,4 miljonus latu.

SEB Unibankas klientu uzticētais noguldījumu apjoms šā gada pirmajos trīs mēnešos palielinājās par 4% un sasniedza 1,215 miljardus latu. Pirmajā ceturksnī SEB Unibanka turpināja nostiprināt savas pozīcijas pensiju pakalpojumu tirgū – marta beigās SEB Unibankas grupas uzņēmumi vairoja vairāk kā 230 tūkstošu pensiju 2. un 3. līmeņa dalībnieku uzkrājumus. Pateicoties Latvijas iedzīvotāju aktivitātei pensiju uzkrājumu veidošanā, SEB Unipensija ir vadošais privātais pensiju fonds Latvijā, vairāk kā 60% Latvijas iedzīvotāju savus pensiju 3. līmeņa uzkrājumus uzticējuši SEB Unipensijai, savukārt fonda aktīvu apjoms atbilst 57% lielai tirgus daļai.

Uz 2007. gada 31. martu gan privātpersonas, gan korporatīvie klienti SEB Unibankas ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrībai SEB Unifondi uzticējuši savus uzkrājumus 161,3 miljonu latu apmērā. Kopš gada sākuma SEB Unifondu kopējais portfelis pieaudzis par 11%.

Šā gada pirmajos 3 mēnešos noslēgto dzīvības apdrošināšanas polišu skaits SEB Unibankas dzīvības apdrošināšanas kompānija SEB Dzīvības apdrošināšana salīdzinājumā ar pagājušā gada beigām palielinājies vairāk kā 3,5 reizes, kas liecina par Latvijas iedzīvotāju pakāpenisku ilgtermiņa uzkrājumu veidošanu, vienlaicīgi apdrošinot savu dzīvību. Gandrīz 98% no SEB Dzīvības apdrošināšanas jaunajiem klientiem ir iegādājušies uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas polises. 67% no tiem izvēlējušies lielākas peļņas iespējas, ieguldot savus brīvos līdzekļus ieguldījumu pakalpojumos ar piesaisti ieguldījumu fondiem jeb unit-linked uzkrājumu pakalpojumu, bet 31% devuši priekšroku garantētai peļņai. Strauji palielinoties jauno līgumu skaitam, par 257% pieaudzis arī kopējais aktīvo apdrošināšanas polišu skaits, nostiprinot SEB Dzīvības apdrošināšanas līderpozīciju Latvijā – 39% no kopējā dzīvības apdrošināšanas tirgus.

Pārskata perioda beigās SEB Unibankas grupas izsniegto kredītu tīrā vērtība bija 2,382 miljardi latu, kopš gada sākuma palielinoties par 7%. Pirmajā ceturksnī jaunu mājokļu iegāde ir finansēta par 78,3 miljoniem latu. Kopējais mājokļu iegādei izsniegto kredītu apjoms mājsaimniecībām marta beigās bija 597,1 miljoni latu. SEB Unibanka bija tā banka, kas ātrāk nekā citas sāka aktualizēt jautājumu par to, kas notiek Latvijas ekonomikā un vai tā attīstās sabalansēti, pievēršot uzmanību sabalansētas un pārdomātas kreditēšanas attīstībai Latvijā.

SEB Unilīzinga līzinga un faktoringa portfelis pirmā ceturkšņa beigās bija 334 miljoni latu, kas ir par 29 miljoniem latu jeb 10 % vairāk nekā gada sākumā. Īpaši strauji – par 21% – audzis faktoringa portfelis, marta beigās sasniedzot turpat 34 miljonus latu. Būtiski palielinājies industriālā līzinga īpatsvars jaunajos darījumos – ja aizvadītā gada pirmajā ceturksnī tas bija 20%, tad šogad attiecīgi – jau 26%.

SEB Unibanka ir turpinājusi aktīvu darbību elektronisko pakalpojumu pilnveidošanā, ko novērtējuši arī SEB Unibankas klienti – marta beigās SEB Unibankas internetbankas Ibanka risinājumu ikdienas norēķiniem izmantoja jau 335,6 tūkstoši klientu, kopš gada sākuma Ibankas lietotāju skaits ir palielinājies gandrīz par 20 tūkstošiem. SMS bankas lietotāju skaits pirmā ceturkšņa laikā ir audzis par 10% – marta beigās šo pakalpojumu izmantoja jau 230,3 tūkstoši SEB Unibankas klientu. Maksājumu kartes ar SEB Unibankas zīmolu lieto vairāk kā 490 tūkstoši klientu, turklāt klientu un viņu veikto darījumu drošībai visas no jauna izsniegtās un atjaunotās kartes SEB Unibanka saviem klientiem izsniedz ar iebūvētu mikroprocesoru jeb čipu. Banka aktīvi turpina attīstīt arī maksājumu karšu pieņemšanai nepieciešamo infrastruktūru – uz pirmā ceturkšņa beigām tirdzniecības vietās visā Latvijā SEB Unibanka ir nodrošinājusi 5361 POS terminālu darbību, kas ļauj ērti veikt norēķinus ar maksājumu kartēm, savukārt skaidras naudas izņemšanai un rēķinu apmaksai SEB Unibanka ir uzstādījusi 187 bankomātus, tai skaitā četrus skaidras naudas iemaksas un izmaksas bankomātus – SEB Unibankas 24h klientu apkalpošanas centrā, Vecrīgā, Vaļņu ielā 11, tirdzniecības parkā “Alfa”, Brīvības gatvē 372, tirdzniecības centrā “Origo”, Stacijas laukumā un tirdzniecības centrā “Barona centrs”, Kr. Barona ielā 46, kas ļauj nodrošināt skaidras naudas iemaksu savā kartes kontā, izmantojot bankomātu.

2007. gada pirmais ceturksnis SEB Unibankas grupai ir bijis veiksmīgs ne tikai finanšu pakalpojumu sniegšanā, bet arī ar plašo līdzdalību Latvijas sociālajā, kultūras, izglītības un sporta dzīvē. Ar SEB Unibankas finansiālo atbalstu mūsdienu klasiskās mūzikas cienītāji Latvijas Nacionālajā Operā varēja baudīt komponista Jura Karlsona simfoniskas vīzijas “Vakarblāzma” pasaules pirmatskaņojumu, kā arī solistes Izabellas Faustas talantu Rīgas festivāla orķestra un Normunda Šnē vadībā. Ar lielām sporta atbalstītāju ovācijām tika izspēlētas SEB Baltijas basketbola (SEB BBL) līgas sezonas spēles, cīnoties par iespēju piedalīties SEB BBL Final Four. Sadarbībā ar Junior Achievment Latvija jaunie baņķieri satikās spēles SEB Banka darbībā finālā, kur kā zinošākā un erudītākā tika atzīta Liepājas vidusskolas komanda. SEB Unibanka kā studentu banka sniedza savu finansiālo atbalstu studentu basketbolam, kļūstot par SEB Studentu basketbola līgas patronu. Turpinot iesākto, SEB Unibanka arī šogad ir kopā ar projektu Pēdas, popularizējot vides izglītību un “zaļo” domāšanu, savukārt jau otro gadu SEB Unibanka atbalsta arī TV raidījumu un vecāku apvienību “Māmiņu klubs”.

SEB Unibankas grupu veido banka, līzinga kompānija “SEB Unilīzings”, atklātais pensiju fonds “SEB Unipensija”, ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība “SEB Unifondi” un dzīvības apdrošināšanas kompānija “SEB Dzīvības apdrošināšana”.

* - šeit un turpmāk - SEB Unibankas grupas konsolidētie neauditētie bilances un peļņas – zaudējumu aprēķina dati.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Uz 2006. gada 31. decembri SEB aktīvu apjoms ir 213 miljardi eiro, savukārt kopējais SEB grupai uzticētais aktīvu apjoms pārvaldīšanā veido 139 miljardus eiro. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:

Viesturs Neimanis, SEB Unibankas prezidents – 7215735

Ints Krasts, SEB Unilīzinga direktors – 7215805

Dace Brencēna, SEB Unipensijas izpilddirektore – 7779825

Uģis Vorons, SEB Dzīvības apdrošināšanas prezidents – 7079800

Normunds Igolnieks, SEB Unifondu izpilddirektors – 7770218

Agnese Gribuste, SEB Unibankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 7779978, 29149306

SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

www.seb.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses