Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Baltas" peļņa pērn sasniegusi piecus miljonus latu

Apdrošināšanas sabiedrība _Balta _pagājušo gadu noslēgusi ar rekordlielu peļņu piecu miljonu latu apmērā, liecina neauditētie dati. Tas ir par 89% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Kā uzskata kompānija, šādus rezultātus izdevies sasniegt, pateicoties piesardzīgajai investīciju politikai, kas veidoja 1,2 miljonus latu lielu peļņu.

Baltas parakstītās prēmijas ir pieaugušas par 13%, sasniedzot 60,6 miljonus latu, savukārt izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoms ir pieaudzis par 34%, un kopumā atlīdzībās izmaksāti 33,6 miljoni latu. 2008.gadā Balta ieņēma 21,85% lielu Latvijas apdrošināšanas tirgus daļu, vērtē pats uzņēmums.

Kā norāda kompānija, atšķirībā no 2007.gada pērn tika aprēķināti zaudējumi, kas radušies ēku pārvērtēšanas rezultātā. Tā saistīta ar vispārēju nekustamā īpašuma tirgus vērtības krišanos.

Kopējie Baltas zaudējumi ēku pārvērtēšanas rezultātā Latvijā ir 929 000 latu, no kuriem 866 000 veido ēku vērtības kritums Rīgā. Tomēr, par spīti tam, ka 2008.gada laikā nekustamā īpašuma cenas Rīgā ir kritušās par aptuveni 35%, apdrošinātāja zaudējumi ēku pārvērtēšanas rezultātā Rīgā ir tikai 26%, jo iepriekšējos gados netika atzīti ienākumi no ēku pārvērtēšanas, skaidro kompānija.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa izdevumos Balta aprēķinājusi un plāno samaksāt vairāk nekā vienu miljonu latu.

Balta ietilpst RSA grupā, kas piedāvā apdrošināšanu vairāk nekā 130 valstīs. Grupā strādā aptuveni 22 000 darbinieku.
Kopējās RSA grupas pērn parakstītās prēmijas, salīdzinot ar 2007.gadu, pieaugušas par 4%, sasniedzot 5,75 miljardus latu. Savukārt kopējā grupas peļņa pērn ir paaugstinājusies par 7%, sasniedzot 767,34 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses