Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Citigroup": Baltijas banku sistēmas nonākušas grūtībās

Baltijas ekonomikas un banku sistēmas ir nonākušas grūtībās, un nav saskatāmas pazīmes, kas liecinātu par reģiona atveseļošanos tuvākajā laikā, apgalvo ietekmīgās ASV finanšu grupas "Citigroup" analītiķi.

Jaunākajā informatīvajā paziņojumā klientiem "Citigroup" analītiķis Ronits Gouzs prognozē, ka Baltijā strādājošā Zviedrijas "SEB Bank" šogad cietīšot zaudējumus Latvijā un Igaunijā, savukārt citas zviedru kredītiestādes "Swedbank" peļņa samazināšoties, pieaugot zaudējumiem no sliktajiem kredītiem.

Zaudējumi no kreditēšanas nozīmē, ka akcionāriem izmaksājamo dividenžu apjoms tuvākajos pāris gados paliks pērnā gada līmenī, norāda eksperts.

"Baltijas valstu ekonomikas un līdz ar to arī banku sistēmas ir nonākušas nepatikšanās, īpaši Latvijā un Igaunijā," viņš raksta.

"Pēc Tallinas un Rīgas apmeklējuma šonedēļ mūsu analītiķu bažas par lejupslīdi Latvijas un Igaunijas tautsaimniecībā pieauga vēl vairāk, jo mēs nespējām saskatīt ticamu scenāriju attiecībā uz atveseļošanos reģionā tuvākajā laikā," secina Gouzs.

Pēc "Citigroup" aplēsēm, SEB pirmsnodokļu peļņa Baltijā šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu kritīsies par 40% - līdz 1,5 miljardiem zviedru kronu (111 miljoniem latu), bet 2010.gadā Lietuvā SEB cietīs zaudējumus.

Savukārt "Swedbank" Baltijas biznesa peļņa šogad varētu samazināties līdz 4,2 miljardiem zviedru kronu (310 miljoniem latu) pretstatā 4,8 miljardiem zviedru kronu (354 miljoniem latu) pērn, prognozē amerikāņu analītiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses