Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Coface uzsāk kredītrisku apdrošināšanu Latvijā

Coface Austria Kreditversicherung filiāle Latvijā uzsāk jauna pakalpojuma – kredītrisku apdrošināšanas – ieviešanu, kas ļauj uzņēmējiem stabili vadīt savu biznesu, nodrošinoties pret iespējamiem zaudējumiem, kas var rasties  to darījumu partneriem, nepildot savas saistības, jo tos apmaksās apdrošinātājs. Tādejādi uzņēmējs necieš neatgūto debitoru parādu dēļ.

Līdz šim Coface savus pakalpojumus Baltijas valstīm kredītrisku apdrošināšanā piedāvāja no Lietuvas, tagad tas būs pieejams arī Latvijas filiālē.

Martina Dobringer, Coface Austria & Coface Centrl Europa valdes priekšsēdētāja:  „Īpaši lepojamies ar to, ka mūsu reģions koncerna ietvaros turpina būt straujāk augošais. Mūsu klienti, potenciālie un jau esošie, ar šo paplašināšanos gūst arvien lielākus labumus. Coface servisa globalizācija un informācijas tīkla paplašināšana, kā arī vietējais know-how, ir neatsverami  priekšnoteikumi veiksmīgai darbībai.”

Līdz šim Coface Latvija piedāvāja uzņēmumiem divu veidu pakalpojumus: kredītatskaišu sagatavošanu par iespējamiem darījumu partneriem un parādu piedziņu. Taču strauji augošā valsts ārējā tirdzniecība, kā arī importa un eksporta apjomu dubultošanās kopš 2004.gada, kļuva par impulsu Coface, lai paplašinātu pakalpojumu klāstu Latvijā. Līdz ar to Latvija kļuvusi par 51. valsti pasaulē, kur Coface piedāvā kredītrisku apdrošināšanu.

Māris Lukins, Coface Latvija rīkotājdirektors: „Coface Latvijā strādā jau 16 gadus un varu teikt, ka maksājumu kultūra valstī ir uzlabojusies. Arvien mazāk ir uzņēmumu, kas ļaunprātīgi kavē vai neveic savas kredītsaistības pret citiem uzņēmumiem. Lielākoties to veicinājusi Komerclikuma ieviešana, kā arī valsts cīņa ar pelēko ekonomiku. Kredītrisku apdrošināšana ir īpaši izdevīga uzņēmumiem, kuru gada apgrozījums ir sākot ar 1 milj. latu. Latvijā tādu uzņēmumu ir ap 4000. Apdrošināšanas prēmija parasti atkarīga no uzņēmuma apgrozījuma un sastāda 0,2 – 0,5% no tā.”

Neskatoties uz acīmredzamo ekonomikas pārkaršanu, kas Latviju skāra 2007.gada martā, kopumā valsts uzrāda drošu ekonomikas vidi, kā arī maksājumu neveikšanas ziņā atrodas Austrijas, kā arī Centrālās un Austrumeiropas līmenī. Lai gan ekonomikas pieaugums ir lēnāks nekā pērn, var prognozēt, ka Latvijas ekonomika pieaugs ievērojami straujāk nekā Eiropas Savienībā vidēji.

Ja runājam par nozarēm, kas visvairāk izmanto kredītriska apdrošināšanu, tad tās ir konkrētās valsts spēcīgākās eksporta nozares. Latvijā tās ir pārtikas un tirdzniecības nozares.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses