Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

ERGO apdrošināšanas grupa darbosies Baltkrievijas tirgū

ERGO apdrošināšanas grupas Baltijas uzņēmumi kļuvuši par Baltkrievijas apdrošināšanas sabiedrības BASO akciju kontrolpaketes turētājiem. Stratēģiskās investīcijas veiktas, ņemot vērā sagaidāmo Baltkrievijas apdrošināšanas tirgus liberalizāciju un veiksmīgās tirdzniecības attiecības starp Baltiju un Baltkrieviju.

Baltijas riska apdrošinātāji ERGO Kindlustuse AS (Igaunija), ERGO Lietuva UADB (Lietuva) un AS ERGO International savā īpašumā ieguvuši 60% no BASO akcijām. Pārējo akciju turētāji ir Baltkrievijas kravu pārvadāšanas uzņēmums Belmagistralavtotrans un privātie akcionāri. Neskatoties uz strikti regulēto apdrošināšanas tirgu, BASO savos 14 darbības gados ir uzrādījis stabili augošu rentabilitāti. 2007. gadā pēc peļņas rādītājiem BASO ieņēma devīto vietu 18 apdrošinātāju vidū. Ņemot vērā uzņēmuma fokusu uz nekustamā īpašuma un nelaimes gadījumu apdrošināšanu, kā arī ERGO starptautisko pieredzi un kompetenci, BASO tagad ir visi priekšnoteikumi, lai nodrošinātu augstas kvalitātes pakalpojumus klientiem no Baltijas un citām valstīm, kuriem ir biznesa attiecības ar Baltkrieviju.Gandrīz desmit miljoni iedzīvotāju, pieaugošais ārzemju investīciju apjoms, kā arī aktīvie tirdzniecības sakari ar Baltijas valstīm ir būtiski faktori, kas liecina par Baltkrievijas tirgus potenciālu. 2007. gadā Baltijas valstu investīcijas Baltkrievijas tirgū sasniedza jau 1.7 miljardus ASV dolāru. Pašlaik Baltkrievijā dažādus obligātos apdrošināšanas veidus, piemēram, OCTA, drīkst piedāvāt tikai valstij piederoši apdrošināšanas uzņēmumi. Tomēr tuvākajā laikā gaidāma apdrošināšanas tirgus liberalizācija, kas viesīs būtiskas korekcijas un sniegs papildus iespējas apdrošinātājiem. Līdz ar ieiešanu Baltkrievijas tirgū, ERGO grupas apdrošinātāji pašlaik darbojas 27 valstīs visā pasaulē. Informāciju sagatavoja:Karīna LieģeERGO apdrošināšanas sabiedrības Latvijā mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas speciālisteTālr. 67081941E-pasts [email protected] ERGO grupa: Ar bruto parakstīto prēmiju apjomu virs 1.7 miljardiem eiro, ERGO apdrošināšanas grupa ir viena no lielākajām apdrošināšanas sabiedrībām Eiropā. Apdrošināšanas grupas mītne ir Diseldorfā, Vācijā un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība Münich Re. ERGO apdrošināšanas grupa ieņem pirmo vietu Eiropā veselības un juridisko pakalpojumu apdrošināšanas jomā. Eiropā ERGO apvieno 135 apdrošināšanas sabiedrības 22 Eiropas valstīs, ar vairāk nekā 30 miljoniem klientu un 50 tūkstošiem darbinieku.

ERGO grupa Baltijas valstīs ietver trīs dzīvības apdrošināšanas un trīs riska apdrošināšanas sabiedrības.: ERGO Latvija Dzīvība AAS un ERGO Latvija AAS, ERGO Elukindlustuse AS, ERGO Lietuva UADB un ERGO Lietuva gyvybes draudimas UAB.

ERGO Latvija un ERGO Latvija dzīvība savu darbību uzsāka 2001. gadā, apvienojot vairākas Latvijas apdrošināšanas tirgū strādājošas apdrošināšanas sabiedrības - Rīgas Fenikss, Alterna un Latgarants.
Šobrīd ERGO ir plašākais pārdošanas tīkls Latvijā ar 7 reģionālajiem centriem, kas koordinē 78 birojus, 42 aģentūrām, 408 apdrošināšanas starpniekiem, kā arī pārstāvību 48 brokeru sabiedrībās un 6 bankās. ERGO sniedz daudzpusīgu apdrošināšanas pakalpojumu klāstu – gan risku apdrošināšanā, gan dzīvības apdrošināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses