Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"GE Money" uz laiku pārtrauc piedāvāt automašīnu līzingu

Kompānija "GE Money" vismaz uz diviem mēnešiem pārtraukusi slēgt līgumus ar klientiem, kas vēlas nopirkt automašīnas līzingā, un šī "tehniskā pauze" attiecas gan uz juridiskām, gan fiziskām personām, ceturtdien ziņo laikraksts Biznes&Baltija.

Pats uzņēmums lēmumu iesaldēt vienu no pieprasītākajiem finanšu produktiem skaidro ar tehniskiem iemesliem - nepieciešamību optimizēt procesu, kas prasa laiku. "GE Money" Mārketinga nodaļas vadītāja Nora Grase skaidrojusi, ka uzņēmumā tiek ieviesta jauna, stingrāka kreditēšanas riska kritēriju vērtēšanas sistēma, savukārt "GE Money Bank" kredītēšanas un līzinga produktu direktors Viktors Toropovs precizējis, ka to diktē ekonomiskā situācija. Līdzīgi kā citi tirgus dalībnieki, arī "GE Money" veicot arvien detalizētāku klientu maksātspējas izvērtēšanu.

Līdz nākamajam gadam autolīzinga pakalpojums jauniem klientiem netiks piedāvāts.

Kā norāda laikraksts, jauno automašīnu pārdošanas apjoms samazinājies par 35%, un arī līzinga kompāniju kredītportfeļu pieauguma temps ir bremzējies.

"DnB NORD Līzings" pārstāvis Mārtiņš Dadeiko stāstījis, ka agrāk tirgū noteikumus diktējuši klienti, izvēloties izdevīgāko piedāvājumu no daudziem, savukārt tagad tieši līzinga kompānijas izvēlas, ko vēlas finansēt. Savukārt "Swedbank līzings" pārstāvis Jānis Diedišķis laikrakstam prognozējis, ka tuvākajā laikā kompānija pārskatīs savu politiku un tā kļūs stingrāka. Viņaprāt, arī citas līzinga kompānijas realizēs līdzīgas izmaiņas un finansējums vairs nebūs tik pieejams, kā agrāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses