Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

IBS Prudentia pērn ievērojami pieaudzis apgrozījums un peļņa

Investīciju baņķieru sabiedrības AS “IBS Prudentia” apgrozījums pērn pārsniedzis vienu miljonu latu un bija 1 023 936 Ls, liecina tās darbības rādītāji. Tas ir par 112% vairāk kā 2006.gadā.

2007. gadā “IBS Prudentia” strādājusi ar 339 tūkstošu Ls lielu tīro peļņu, kas ir par 210% lielāka nekā 2006. gadā.

Konsolidētais “IBS Prudentia” un tās meitas uzņēmumu apgrozījums 2007. gadā veidoja nedaudz vairāk kā 1,2 miljonus Ls.

Aktivitātes M&A tirgū

Viens no sekmīgas attīstības iemesliem pagājušajā gadā bija “IBS Prudentia” pievienošanās starptautiskai neatkarīgu investīciju banku apvienībai “Global M&A”, kura 2007. gada nogalē atzina “Prudentia” par tās labāko jauno partneri. “Global M&A” ir viena no pasaules vadošajām neatkarīgajām M&A darījumu (Mergers & Acquisitions) konsultāciju sabiedrību apvienībām.

Par nozīmīgāko “IBS Prudentia” organizēto darījumu 2007. gadā uzskatāma investora piesaiste AS “Lode”, kur “konsultējām akciju pārdevēju pusi, jo par lielu panākumu varam uzskatīt darījuma apjomu – akcijas pārdotas par cenu, kas divkārt pārsniedza akciju cenu biržas kotācijās līdz darījumam,”, atzīst “IBS Prudentia” valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš. “Kā labs sākums šim gadam ir februārī noslēgtais darījums par AS “Interbaltija AG” 100% akciju paketes pārdošanu stratēģiskajam investoram.”

Paredz investoru intereses pieaugumu par Latviju

“Globālās tendences pasaules finanšu tirgos rāda, ka arvien biežāk uzņēmumi sastopas ar grūtībām noslēgt liela mēroga apvienošanās vai pārņemšanas darījumus virs 2 miljardiem eiro. Tikmēr Eiropas mērogā gaidāma investoru aktivizēšanās pievēršoties vidēja lieluma kompānijām un darījumiem no 25 līdz 500 miljoniem EUR, kas ir labs signāls Latvijai,” uzskata K. Krastiņš.

“Ņemot vērā nekustamā īpašuma tirgus atdzišanu mūsu reģionā, prognozējam investoru intereses pieaugumu par investīcijām uzņēmumos. Interese būs par kompānijām, kas rada pievilcīgu pievienoto vērtību, spēj ģenerēt perspektīvu finanšu plūsmu. Starp investīcijām pievilcīgākajām nozarēm Latvijā varētu minēt, informācijas tehnoloģijas, finanšu pakalpojumus un apdrošināšanu, specializētu vairum un mazumtirdzniecību, farmāciju, pārtikas ražošanu un pārstrādi.”

Kārlis Krastiņš, AS “IBS Prudentia” valdes priekšsēdētājs, asociētais direktors


Par investīciju baņķieru sabiedrību “Prudentia”.

AS “IBS Prudentia” ir vadošā investīciju bankas pakalpojumu un finanšu konsultāciju sniedzēja Latvijā. “Prudentia” izveidota 1999. gadā, un tās partneri līdz šim organizējuši aptuveni 50 dažādus darījumus vairāk kā 450 miljonu EUR apjomā.

“Prudentia” speciālisti ir ieguvuši plašu pieredzi dažādās nozarēs, ieskaitot ražošanu, celtniecību, kokapstrādi, vairumtirdzniecību, mazumtirdzniecību, transportu, plašsaziņas līdzekļus, telekomunikācijas, IT, finanšu pakalpojumus, pārtikas un dzērienu ražošanu, lauksaimniecību un farmāciju.

Sākot ar 2005. gadu, “Prudentia” darbību regulē Latvijas Republikas Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Kontaktpersona mediju pārstāvjiem: Raimonds Ločmelis, sabiedrisko attiecību konsultants ([email protected]; 29287877; 67216834).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses