Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

„If Latvia” dinamiski aug un izmaksā lielākās atlīdzības

Apdrošināšanas akciju sabiedrība „If Latvia” AAS 2006.gadā izmaksāja rekordlielu atlīdzību apjomu LVL 10 235 105, kas gandrīz par 100% pārsniedz 2005.gadā izmaksāto atlīdzību apjomu. Vislielākais izmaksāto atlīdzību apjoma pieaugums ir brīvprātīgās auto apdrošināšanas KASKO segmentā – 91,5%. Pretēji riska apdrošināšanas tirgus tendencēm pērn Latvijā, „If Latvia” šo gadu noslēdza ar peļņu LVL 348 384 un sasniedza ievērojamu apgrozījuma pieaugumu 31,4% apmērā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Uzņēmuma peļņa tiks ieguldīta uzņēmuma attīstībā.

„Neraugoties uz konkurences saasināšanos tirgū un straujo inflāciju valsts ekonomikā kopumā, jo īpaši nozarēs, ko pārstāv apdrošināšanas piegādātāji, kā būvniecība, medicīnas aprūpe, un autoservisu pakalpojumu sniegšana, mums šis bija trešais peļņu nesošais gads. Šogad esam caurskatījuši savu pakalpojumu portfeli un atteikušies no jūras pārvadājumu apdrošināšanas, savukārt, ieviesuši efektīvu e-apdrošināšanas sistēmu. Latvijas iedzīvotāju labklājība aug līdz ar tautsaimniecību kopumā, tādēļ 2006. gadā riska apdrošinās tirgus bija orientēta uz strauju izaugsmi ar mērķi iekarot lielāku tirgus daļu un spēcīgākas pozīcijas. Šo apstākļu kopums izsauca apdrošināšanas pakalpojumu popularitātes kāpumu, bet vienlaicīgi arī cenu relatīvu deflāciju salīdzinājumā ar citiem pakalpojumiem. Rezultātā nedzīvības apdrošināšanas tirgus kopumā 2006. gadā uzrāda fantastisku 32% pieaugumu, bet vienlaicīgi arī ļoti būtisku tirgus spēlētāju darbības rezultātu pasliktināšanos. Esam gandarīti, ka šajā situācijā „If Latvia” ir saglabājis savus darbības pamatprincipus, sasniedzis mērķus, saglabājis tirgus daļu un darbojies efektīvi,” 2006.gada darbību Latvijā raksturo Andris Morozovs„If Latvia” AAS valdes priekšsēdētājs.

„If Latvia” pērn parakstīto prēmiju apjoms sasniedza LVL 15 451 672, kas par 31,4% pārsniedz 2005.gada apjomu – LVL 11 756 709. 2006.gada ietvaros būtiski pieauga „If Latvia” KASKO apdrošināšanas portfelis (par 57%), kā arī veselības apdrošināšanas (76%), ceļojumu (32%) un īpašumu apdrošināšanas (27%) apjoms.

Būtiski augušas arī izmaksātās atlīdzības dažādos riska apdrošināšanas segmentos. „If Latvia” pērn izmaksāja par 56% lielākas atlīdzības par īpašuma bojājumu nekā gadu pirms tam. Būtiski pieauga arī atlīdzības par komercdarbības pārtraukšanu, sasniedzot 1 115 794 latus. Abu segmentu pieaugumu būtiski ietekmēja lielākā atlīdzība Latvijas apdrošināšanas vēsturē, ko „If Latvia” pērn izmaksāja juridiskai personai par ugunsgrēkā nodegušu īpašumu un biznesa pārtraukšanu.

„If Latvia” 2006.gadā veica būtiskas investīcijas, lai kļūtu par vadošajiem riska apdrošinātājiem e-pakalpojumu jomā, izveidojot If Online sistēmu, kas apdrošināšanas pakalpojumus nodrošina Internetā 24 stundas diennaktī jebkurā nedēļas dienā. If Online arī turpmāk tiks papildināts ar jauniem apdrošināšanas pakalpojumiem un iespējām.

If ir lielākais riska apdrošinātājs Ziemeļeiropas valstīs, kas kopumā apkalpo aptuveni 3,8 miljonus klientu. Latvijā If darbojas kopš 1998. gada un piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Šobrīd If Latvia ir piektais vadošais riska apdrošinātājs Latvijā. AAS If Latvia strādā 130 darbinieki, kas sniedz savus pakalpojumus 7 klientu apkalpošanas centros Rīgā, Valmierā, Liepājā un Jelgavā.



Tuvākai informācijai:
Ilze Lapaine,
If Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr. 9298154
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses