Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Janvārī noguldījumu apmērs sarucis desmit Latvijas bankās

Šogad janvārī noguldījumu apmērs samazinājies kopumā desmit Latvijas bankās, tostarp trīs lielākajās bankās pēc piesaistīto noguldījumu apmēra, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotie dati.

Asociācijas dati atklāj, ka janvārī būtiskākais piesaistīto noguldījumu apmēra samazinājums bijis "Latvijas Krājbankai" - par 156,35 miljoniem latu jeb 27,1% un mēneša beigās banka noguldījumos bija piesaistījusi kopumā 420,312 miljonus latu. Janvāra beigās "Latvijas Krājbanka" pēc piesaistīto noguldījumu apmēra bija septītā lielākā banka Latvijā ar 4,4% tirgus daļu.

Strauji piesaistīto noguldījumu apmērs janvārī sarucis arī "Latvijas tirdzniecības bankai" - par 64,198 miljoniem latu jeb 22,6% - un janvāra beigās bija 220,419 miljoni latu. Janvāra beigās "Latvijas tirdzniecības banka" pēc piesaistīto noguldījumu apmēra bija desmitā lielākā banka Latvijā ar 2,3% tirgus daļu.

Janvārī noguldījumi aizplūduši arī no "Swedbank" (iepriekš "Hansabanka") - salīdzinot ar pagājušā gada beigām, noguldījumu apmērs šajā bankā samazinājies par 46,842 miljoniem latu jeb 3% un janvāra beigās bija 1,52 miljardu latu apmērā. 2009.gada 31.janvārī "Swedbank" pēc piesaistīto noguldījumu apmēra bija lielākā banka Latvijā ar 15,9% tirgus daļu.

Gada pirmajā mēnesī noguldījumu apmērs samazinājies arī "SEB bankai" - par 3,1%, "Rietumu bankai" - par 3,3%, "Nordea Bank Finland" Latvijas filiālei - par 2,6%, "Baltic International Bank" - par 1,9%, "Latvijas Biznesa bankai" - par 3,8%, "SMP Bank" - par 8,4% un "VEF bankai" - 6,2%.

Noguldījumu apmērs janvārī visvairāk pieaudzis "Aizkraukles bankai" - par 50,579 miljoniem latu jeb 7,1%, mēneša beigās sasniedzot 760,265 miljonus latu. Janvāra beigās "Aizkraukles banka" pēc piesaistīto noguldījumu apmēra bija ceturtā lielākā banka Latvijā ar 7,9% tirgus daļu.

Kopumā Latvijas bankas janvāra beigās noguldījumos bija piesaistījušas 9,571 miljardu latu, kas ir par 2% jeb 192,034 miljoniem latu mazāk nekā pagājušā gada beigās.

Datos nav publiskota informācija par "Parex bankas" piesaistīto noguldījumu apmēru janvāra beigās. Pēc Latvijas Komercbanku asociācijas paskaidrotā, "Parex bankas" dati nav pieejami līdz valdības un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikto bankas darbības ierobežojumu atcelšanai.

Latvijā darbojas 27 bankas, tostarp sešas ārvalstu banku filiāles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses