Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Krasovickis: no bankas aizplūduši 100 miljoni

Īsā laika posmā no bankas aizplūda 100 miljoni latu, intervijā laikraksta Diena žurnālistiem svētdien atklāj _Parex bankas _viens no līdzšinējiem īpašniekiem Viktors Krasovickis. Viņš stāsta, ka noguldījumi sākuši aizplūst, kad Zviedrijas valdība un centrālā banka paziņoja par atbalstu savām bankām un to meitas bankām Latvijā.

V.Krasovickis atklāj, ka Parex banka cerēja uz Latvijas Bankas palīdzību, “taču tai bez kopējām problēmām, par ko mēs ar viņiem runājām, ir galvenā problēma — noturēt latu, līdz ar to mēs nebijām tās galvenā rūpe,” stāstīja baņķieris.

“Ja pasaule izkārpīsies no krīzes, ceram, ka varēsim realizēt savas tiesības izpirkt akcijas,” intervijā saka V.Krasovickis. Viņš cer, ka tas varētu notikt pēc gada.

Jau ziņojām, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks svētdien intervijā Latvijas radio minēja, ka dažu dienu laikā Parex bankas noguldītāji izņēmuši ap 60 miljoniem latu, kādēļ banka nonāca finanšu grūtībās.

Kā svētdien intervijā Dienai precizēja FKTK vadītāja Irēna Krūmane, valdības lēmums bija nepieciešams, jo pusotra mēneša laikā no Parex bankas aizplūda 240 miljoni latu. Taču viņa uzsver — tā kā tagad valdība uzņēmusies garantijas, satraukumam nav pamata. «Satraukums var sagraut jebkuru banku.» Pēc I.Krūmanes teiktā, uz citām bankām ažiotāža nav pārnesusies un visas izpilda normas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Kargins un Krasovickis banku vēl cer izpirkt. Intervija ar Viktoru Krasovicki

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses