Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Krūmane kritizē "Parex" vadību par pasivitāti, nemierā arī ar pārdošanas procesu

Darbs attiecībā uz Parex banku šobrīd norisinās diezgan pasīvi – gan saistībā ar pārdošanu, gan to, kā tiek organizēts darbs pašā bankā, tā uzskata Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKT) vadītāja Irēna Krūmane.Intervijā Lietišķajai Dienai/Dienas Biznesam viņa stāsta, ka FKTK kā uzraugošā institūcija gribētu redzēt, ka Parex bankas valde vairāk nodarbotos ar uzņēmuma menedžmentu, ar tālāku administratīvo izmaksu samazināšanu un efektīvu bankas restrukturizāciju.

"Tur vēl ir daudz darāmā," norāda I.Krūmane.Viņa uzsver, ka bankai ir jānodrošina tās restrukturizācija - jāpaveic pērn neizdarītais mājasdarbs, kas tika pārcelts uz šo gadu. Kopā ar piesaistīto konsultantu jāizstrādā bankas restrukturizācijas plāns, un tas jāiesniedz Eiropas Komisijā (EK). Viņas teiktais liecina, ka, turpinot bijušajiem akcionāriem saņemt labumu no valsts atbalsta, kas nav pieņemami ne pēc EK vadlīnijām, ne godīgās tirgus konkurences, Latvija riskē ar restrukturizācijas plāna neapstiprināšanu EK. Vaicāta, cik pareiza ir vēlme sadalīt _Parex banku_ labajā un sliktajā bankā, viņa norāda, ka tāda _Parex banka_, kāda tā bija pirms valsts atbalsta saņemšanas, investoriem nebija interesanta. Un šobrīd nav tāda investora, kurš gribētu pārņemt _Parex banku _ar visiem tās klientiem, kredītportfeli un ieguldījumiem, kā arī meitasuzņēmumiem dažādās NVS valstīs, Baltijā, Vācijā un Zviedrijā, tāpēc, lai banku spētu pārdot, tā ir jādala.

I.Krūmane uzskata, ka, ņemot vērā tuvojošās vēlēšanas, process ap Parex banku ir pārāk politizēts. "Diemžēl politiķu vēlme iespējami aptvert visas iespējamās risinājumu alternatīvas, piemēram, pārdot banku ātri, bet par visaugstāko cenu, kas vērojams īpaši pirmsvēlēšanu periodā, nesakrīt ar reālām tirgus iespējām."

Visu Andreja Vaivara interviju ar Irēnu Krūmani lasiet jaunākajā Lietišķajā Dienā/Dienas Biznesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses