Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Latvijā pirmsnodokļu algas apjoms vairs nav zemākais Baltijā

Latvijā šogad pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2006.gada attiecīgo laika periodu, joprojām bija procentuāli straujākais vidējās darba algas pieaugums Baltijas valstīs, un pirmo reizi Latvijā vairs nav mazākā darba samaksa Baltijas valstu vidū, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

2007.gada pirmajā ceturksnī Latvijā strādājošo vidējā bruto darba samaksa bija 509 eiro (358 lati) mēnesī, kas ir par 32,8% vairāk nekā 2006.gada pirmajā ceturksnī.

Lietuvā vidējā mēneša bruto darba samaksa šogad pirmajā ceturksnī bija 503 eiro (354 lati), kas ir pieaugums par 20,9% salīdzinājumā par iepriekšējā gada attiecīgo periodu. Savukārt Igaunijā vidējā bruto darba samaksa pirmajā ceturksnī bija 660 eiro mēnesī (464 lati), kas ir par 20,1% vairāk nekā 2006.gada pirmajā ceturksnī.

Arī salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni - 2006.gada ceturto ceturksni - straujākais bruto darba samaksas pieaugums bijis Latvijā. Latvijā tā augusi par 4%, Lietuvā - par 0,4%, bet Igaunijā vidējās darba samaksas apjoms pieaudzis par 1,1%.

Tajā pašā laikā Latvijā joprojām ir mazākā minimālā darba samaksa Baltijas valstīs, lai gan tā tikai nedaudz atpaliek no minimālās darba samaksas Lietuvā.

Maijā Latvijā minimālā darba samaksa bija 171 eiro (120 latu), Lietuvā - 174 eiro (122 lati), Igaunijā - 230 eiro (162 lati). Latvijā gada laikā bijis straujākais minimālās darba algas pieaugums - par 33,3%, Lietuvā minimālā darba samaksa salīdzinājumā ar 2006.gada maiju palielinājusies par 9,1%, bet Igaunijā - par 20%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses