Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lems par Latvijas Krājbankas bankrota sākšanu

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien, 29.martā, paredzējusi izskatīt pieteikumu par maksātnespējīgās AS Latvijas Krājbanka (Krājbanka) bankrota procedūras sākšanu un sūdzības par administratoru SIA KPMG Baltics, liecina tiesas sniegtā informācija.

Kā ziņots, SIA Veiksmes līzings vērsies tiesā ar sūdzību par Krājbankas administratora rīcību, apšaubot administratora darbības, kas tiek veiktas maksātnespējas procesā un pārmetot administratoram to, ka viņš necenšas bankas īpašumus pārdot izsolē par iespējami augstāku cenu, bet gan apzināti to samazina, lai kreditorus atstātu bez ienākumiem.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš, Veiksmes līzings Krājbankas lietā ir pieteicēja statusā, savukārt trešās personas statusā minētajā lietā ir bijušais Rīgas mērs un Krājbanka kreditors Andris Ārgalis, kurš apgabaltiesu lūdzis atcelt bankas administratoru KPMG Baltics.

Trešās personas statuss ir arī Kredītiestāžu noguldītāju un kreditoru aizstāvības apvienībai un divām to pārstāvošām fiziskām personām, papildināja Bērziņš.

Tiesas pārstāvis informēja, ka tiesa paredzējusi skatīt pieteikumu par Krājbankas bankrota procedūras uzsākšanu un sūdzības, taču viņš nekonkretizēja ne sūdzību iesniedzēju ne tās saturu, uzsverot, ka tie ir lietas materiāli, kas nav publiski pieejami.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa 2011.gada 23.decembrī Krājbanku pasludināja par maksātnespējīgu.

Bankas administrators SIA KPMG Baltics Latvijas Krājbankas bankrota pieteikumu tiesā iesniedza 23.februārī.

No Latvijas Krājbankas kreditoriem lielākais ir Noguldījumu garantiju fonds (60% prasījumu kopsummas), tam seko valsts institūcijas (14%), subordinētie kreditori (4%), finanšu institūcijas (2%) un pārējie noguldītāji (20%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses