Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Naftas cena Ņujorkā sasniedz deviņos mēnešos augstāko līmeni

Naftas cena Ņujorkas preču biržas NYMEX elektroniskajā sistēmā ceturtdien sasniedza deviņos mēnešos augstāko līmeni, jo ASV naftas pārstrādātāji samazināja ražošanas jaudu, un tas vairoja bažas, ka valsts degvielas rezervju apjoms saglabāsies mazāks par vidējo šajā laikā.

ASV naftas pārstrādes koncernos pagājušonedēļ sākto remontdarbu dēļ ražošanas jauda samazinājās līdz sešās nedēļās zemākajam līmenim. Naftas cenu kāpumu sekmēja arī apstāklis, ka Irāna, kas ir otra lielākā jēlnaftas ražotāja Naftas eksportētājvalstu organizācijā (OPEC), noraidīja ANO prasības pārtraukt urāna bagātināšanas procesu, kas varētu tikt izmantots kodolieroču ieguvei.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret Eiropas Savienības vienoto valūtu eiro ceturtdien salīdzinājumā ar tirgus slēgšanas brīdi trešdien saglabājās nemainīga, bet turpināja palielināties attiecībā pret Japānas jenu.

ASV biržu indeksi ceturtdien pieauga, un energokompāniju akciju vērtība kāpa līdz rekordaugstam līmenim saistībā ar naftas cenu straujo kāpumu.

Savukārt Eiropas biržu indeksi ceturtdien palielinājās, un indekss "Dow Jones Stoxx 600" uzrādīja straujāko kāpumu trijos mēnešos, jo mazinājās investoru bažas, ka varētu turpināt pieaugt procentlikmes. Eiropas biržu indeksu kāpumu ievadīja auto tirgotāju un rūpniecības kompāniju akciju vērtības palielināšanās.

Ņujorkas preču biržas NYMEX elektroniskajā sistēmā gaišās naftas WTI piegādes līgumu cena ceturtdien palielinājās par 2,01% līdz 67,65 ASV dolāriem par barelu, bet Londonas biržā ICE "Futures" "Brent" jēlnaftas piegādes līgumu cena pieauga par 2,03% līdz 71,36 ASV dolāriem par barelu.

Indekss "Dow Jones Industrial Average" ceturtdien pieauga par 0,53% līdz 13553,72 punktiem, "Standard & Poor\'s 500" palielinājās par 0,48% līdz 1522,97 punktiem, savukārt indekss "Nasdaq Composite" kāpa par 0,66% un bija 2599,41 punkts.

Eiropas lielāko uzņēmumu indekss "Dow Jones Stoxx 50" ceturtdien auga par 1,62% - līdz 3942,39 punktiem. Londonas biržas indekss FTSE palielinājās par 1,38% un bija 6649,9 punkti, Frankfurtes biržā indekss DAX kāpa par 2,19% un bija 7849,16 punkti, bet Parīzes biržā indekss CAC 40 pieauga par 1,9% līdz 6047,23 punktiem.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro ceturtdien tirgus slēgšanas brīdī bija 1,33115 ASV dolāri par eiro. Attiecībā pret Japānas jenu ASV dolāra vērtība pieauga par 0,16% - līdz 122,92 jenām par ASV dolāru.

Zelta cena ASV tirgū ceturtdien palielinājās par 1,03% un bija 650,75 ASV dolārs par Trojas unci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses