Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Naftas cenas pieaug Londonā un krītas Ņujorkā, ASV un Eiropas biržu indeksi samazinās

Naftas cenas Londonas biržā otrdien pieauga, sasniedzot maksimālo vērtību divu nedēļu laikā, jo jēlnaftas piegādes no Tuvajiem Austrumiem var apdraudēt tropu ciklons Gonu, kas šķērsotu būtiskas nozīmes naftas transporta ceļu Omānas līcī. Savukārt naftas cenas Ņujorkas biržā samazinājās.

ASV dolāra vērtība otrdien kritās attiecībā pret Eiropas Savienības vienoto valūtu eiro un pret Japānas jenu.

ASV biržu indeksi otrdien samazinājās pēc tam, kad ASV valsts obligāciju rentabilitāte sasniedza maksimālo līmeni deviņu mēnešu laikā, reaģējot uz ekonomiskās izaugsmes tempu paātrināšanās pazīmēm.

Eiropas biržu indeksi otrdien pazeminājās pēc reģiona lielākās zemo cenu aviosabiedrības "Ryanair Holdings Plc" paziņojuma, ka tās peļņas pieauguma tempi palēnināsies. Akciju cenu krišanos veicināja arī prognozes par procentlikmju paaugstināšanu, kura varētu ietekmēt kompāniju peļņas pieaugumu.

Ņujorkas preču biržas NYMEX elektroniskajā sistēmā gaišās naftas WTI piegādes līgumu cena otrdien samazinājās par 0,91% - līdz 65,61 ASV dolāram par barelu, bet Londonas biržā ICE "Futures" "Brent" jēlnaftas piegādes līgumu cena pieauga par 0,07% - līdz 70,45 ASV dolāriem par barelu.

Indekss "Dow Jones Industrial Average" otrdien samazinājās par 0,59% un bija 13595,46 punkti, "Standard & Poor\'s 500" kritās par 0,53% līdz 1530,95 punktiem, savukārt indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,27% un bija 2611,23 punkti.

Eiropas lielāko uzņēmumu indekss "Dow Jones Stoxx 50" otrdien samazinājās par 0,52% - līdz 3940,6 punktiem. Londonas biržas indekss FTSE pazeminājās par 0,47% un bija 6632,8 punkti, Frankfurtes biržā indekss DAX saruka par 0,71% un bija 7919,83 punkti, bet Parīzes biržā indekss CAC 40 kritās par 0,77% līdz 6078,54 punktiem.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro otrdien samazinājās par 0,26% - līdz 1,35245 ASV dolāriem par eiro. Attiecībā pret Japānas jenu ASV dolāra vērtība kritās par 0,32% un bija 121,39 jenas par ASV dolāru.

Zelta cena ASV tirgū otrdien pieauga par 0,08% - līdz 671,3 ASV dolāriem par Trojas unci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses