Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Netīrās naudas plūsma caur Swedbank, iespējams, vērienīgāka par iepriekš lēsto

Caur Zviedrijas vecāko banku Swedbank veikto transakciju apjoms, kas saistīts ar naudas atmazgāšanas skandālā ierauto Danske Bank, varētu būt krietni lielāks, nekā tika domāts iepriekš, vēsta biznesa ziņu medijs Bloomberg.

Februārī Zviedrijas raidorganizācija SVT ziņoja, ka caur banku Baltijas valstīs varētu būt atmazgāti aptuveni 5,8 miljardi dolāru, bet nu, atsaucoties uz bankas iekšējās revīzijas rezultātiem, šis apjoms teju dubultojies. SVT ziņo, ka aizdomīgo transakciju kopējā summa varētu sasniegt pat 95 miljardus kronu jeb aptuveni 9 miljardus eiro.

Jāatgādina, ka šobrīd norit izmeklēšana Danske Bank naudas atmazgāšanas skandāla ietvaros. ASV Tieslietu departaments izmeklē ziņas par aptuveni 230 miljardiem dolāru aizdomīgas izcelsmes naudas, kas sūtīta caur Igaunijas filiāli. Sākotnēji runa bija par "vien" 200 miljoniem, bet izmeklēšanas gaitā atklāts, ka aizdomīgo transakciju vēriens varētu būt daudz reižu lielāks.

Pēc SVT ziņotā Swedbank piektdien izplatīja paziņojumus vērtspapīru biržām, norādot, ka "naudas atmazgāšanas izgaismošanu un novēršanu uztver ļoti nopietni".

Banka arī norādīja, ka SVT ziņotais skaitlis - proti, 95 miljardi kronu - ir to transakciju starp Swedbank un Danske Bank summa laika posmā no 2007. līdz 2015. gadam, kas uzrādījās saistībā ar dažādiem riska indikatoriem. Rezultātā sīkāk izpētīti aptuveni 2000 bankas klientu.

"Dažos gadījumos tālāka rīcība nebija vajadzīga, bet atsevišķos gadījumos turpinājām izpēti, tostarp ziņojām finanšu policijai," pauda Swedbank.

Swedbank akciju cena piektdien turpināja krist, noslīdot vēl par 2,6 %. Kopš februāra vidus, kad parādījās pirmās ziņas par saistību ar Danske Bank skandālu, Swedbank akciju vērtība kritusi teju par 20%.

Top komentāri

vecā sieva
v
Nevaru saprast kas tas ir: vai faktu izklāsts, vai panikas celšana, vai konkurences cīņa, vai brīdinājums ka banka grimst. Par tām bankām kas pa īstam bankrotēja pirms tam bija klusums vai pat slavinoši un mierinoši vārdi.
opā
o
klauni, no parašas ir aizgājuši tūkstošiem miljardi, kuri gāja gan caur mūsu, gan citām Eiropas bankās atrazdami mierīgu vietu pasaules lielākajās bankās Šveicē, UK un ASV. Diez kāpēc neviens netaisa traci Šveices vai Amerikas bankās, kur šie miljardi atrodas drošībā?
ļuļa
ļ
nu, kad ta klapēsim swedbanku ciet?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses