Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Nordea" peļņa Latvijā pirmajā pusgadā pieaugusi par 28,7%

"Nordea Bank Finland" Latvijas filiāles peļņa pēc nodokļu nomaksas šā gada pirmajā pusgadā sasniedza 9,7 miljonus latu, kas par 28,7% vairāk nekā pērn attiecīgajā laikā, otrdien paziņoja banka. Latvijas filiālei gan nav nodalīts pašu kapitāls, tādēļ peļņa pēc nodokļu samaksas nav tieši salīdzināma ar attiecīgiem citu Latvijas komercbanku rādītājiem, piebilst banka.

Filiāles operacionālā peļņa sasniedza 13,1 miljonu latu, kas ir par 30% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn.

Kopējie ieņēmumi sasniedza 22,3 miljonus latu, pieaugot par 38,7%, bet kopējie izdevumi - 8,3 miljonus latu, pieaugot par 40%.

Ievērojami audzis izsniegto kredītu apjoms - "Nordea Bank Finland" filiāle izsniegusi kredītus 1,83 miljonu latu apmērā, kas ir par 57,2% vairāk. Par 22% audzis piesaistīto noguldījumu apjoms, sasniedzot 394 miljonus latu, bet kopējie aktīvi auga par 57,1% līdz 2,053 miljardiem latu.

"Nordea bankas" vadītājs Valdis Siksnis norāda, ka izaugsme turpinājusies, lai gan šis gads Latvijā iezīmējas ar finanšu sektora izaugsmes tempu palēnināšanos.

Tā kā banka esot pārliecināta par veiksmīgu Latvijas ekonomikas attīstību ilgākā laika periodā, tā turpināšot veikt investīcijas gan jaunu bankas pakalpojumu ieviešanā, gan filiāļu tīkla paplašināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses