Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"NORVIK banka" vēlētos, lai par tās akcionāru kļūtu ERAB

Pēc aktīvu apjoma desmitā lielākā banka NORVIK banka vēlētos, lai par tās akcionāru kļūtu Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness. Viens no bankas līdzīpašniekiem un valdes priekšsēdētājs Andrejs Svirčenkovs nav nedz noliedzis, nedz apstiprinājis, ka banka risina sarunas par akciju pārdošanu, bet viņš būtu gandarīts, ja ERAB kļūtu par akcionāru.

A.Svirčenkovam pašam neesot bijušas sarunas ar ERAB, bet viņš neizslēdz, ka tādas varētu būt bijušas ar _NORVIK bankas_ lielāko akcionāru Īslandes _Straumborg ehf_. Šī uzņēmuma pārstāvis savukārt laikrakstam teicis, ka starp abām pusēm nenotiekot "oficiālas sarunas". Banka gan apsverot iespēju sadarboties ar ERAB, jo _NORVIK banka_ izvērtējot veidus, kā nostiprināt pozīcijas.A.Svirčenkovs atzinis, ka vismaz bankas valdes līmenī par ERAB iesaistīšanos bankas kapitālā jautājumi vēl netiek risināti, turklāt pirms akciju iegādes ERAB noteikti veiktu bankas padziļināto izpēti, kas arī vēl nenotiek.Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāja Irēna Krūmane pirmdien paziņoja, ka ERAB, kas no valsts ieguvusi 25% _Parex bankas_ akciju, risina sarunas ar vēl divām Latvijas bankām. ERAB varētu iegūt ne vairāk kā 10% banku akciju.

Ekonomists Andris Strazds otrdien laikrakstā Diena paudis viedokli, ka ERAB mērķis ir nevis kādu glābt, bet gan pašiem nopelnīt. Viņaprāt, ja bankām būtu grūtības, ERAB nekad nepiedalītos 10% apmērā – tas nav pietiekami, lai kontrolētu bankas lēmumus. "Šeit var būt tikai peļņas gūšanas mērķis – acīmredzot – ERAB uzskata, ka tālākā nākotnē daļas varēs izdevīgi pārdot," uzskata A.Strazds.

Vairākas bankas – Latvijas krājbanka, Aizkraukles banka, Rietumu banka – nav apstiprinājušas sarunas ar ERAB.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses